На «Авангард» грошей поки немає, лише — очікування

1219 0

Ми у соцмережах:

На «Авангард» грошей поки немає, лише — очікування

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, який є також депутатом міської ради, на сесії, що відбулася в квітні, заявив — обіцяю, що буде фінансова підтримка з державного бюджету на реконструкцію стадіону «Авангард», тільки виділіть з міського частину коштів. Після дебатів, недовіри, сумнівів міські депутати Коваля підтримали і виділили 50 мільйонів гривень. Але Коваль все ще тримає «паузу» з виконанням своєї обіцянки — державні кошти в область надійшли, але не на «Авангард», а на спорткомплекс, що будується на Макарова.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Міська рада виконала своє зобов’язання перед уболівальниками і футбольним клубом і передбачила в цьогорічному бюджеті міста 50 млн грн. на продовження реконструкції «Авангарду». Наступним етапом мала бути робота Рівненської ОДА. Віталій Коваль мав домовитися, щоб з міністерства чи зі спецфонду виділили кошти на добудову стадіону. Однак досі ніяких зрушень немає.

Як тільки ми почули, що можна подати документи на спортивну державну субвенцію, то подали проєкт «Авангарду» Міністерству молоді та спорту. На наше велике здивування у цей же момент Рівненська ОДА подала туди ж прохання виділити гроші на реконструкцію спортивного комплексу на вулиці Макарова. Коли у міністерстві постало питання, який об’єкт фінансувати, то облдержадміністрація відстояла свою позицію.

Ми, звісно, тішимося, що цей спорткомлекс будуть добудовувати. Але мене тепер цікавить питання, як голова ОДА буде виконувати свою обіцянку щодо залучення державних коштів на продовження реконструкції міського стадіону. Вони розказують про виділення грошей із якогось спецфонду. А ми все ще чекаємо 100 мільйонів.

Віталій Коваль, голова Рівненської ОДА:

— Для мене приємною новиною стало отримання 65 млн грн спортивної субвенції на спорткомплекс на Макарова. Наступний крок — стадіон «Авангард». На його будівництво очікуємо підтримку з державного бюджету в рамках спеціального проєкту президента. Розраховуємо на фінансування у розмірі 100 млн грн. Ще розглядаємо можливість включити проєкт реконструкції стадіону і в ДФРР, але уже в 2022 році.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також