На березі будують Фират і Ферхат

2714 0

Ми у соцмережах:

На березі будують Фират і Ферхат

На березі Басівкутської водойми у Рівному триває незаконне будівництво. Про це на вівторковому сесійному засіданні заявив міський голова. Без будь-яких дозволів, як стверджує Володимир Хомко, хтось зводить багатоквартирний житловий будинок. Як виявилося, цими «хтось» є громадяни Туреччини, які свого часу будували на Рівненщині трасу Київ-Чоп.

Будівництво Бетонні палі на два поверхи будівлі уже звели. Будівництво триває на вулиці Чорновола, на березі Басового Кута, за метрів 150-200 від заправки «Окко». Ділянка, на якій будують, має майже 28 соток. Як розповіли в міському управлінні земельних відносин, землю купило на вторинному ринку ТзОВ «ФКФ ІНВЕСТ». Раніше там були дві окремі ділянки, призначені під індивідуальне житлове будівництво. Дозволу на зведення інших споруд ніхто не давав, стверджують чиновники. будівництво турків Чорновола Втім, на будівельному паспорті, прикріпленому на паркані, вказано, що у липні 2016 року управління ДАБІ у Рівненській області затвердило декларацію про початок будівельних робіт на Чорновола. Працюють там будівельники фірми «Фіалка», що належить родині Фалко. будівництво турків Чорновола «ФКФ ІНВЕСТ», за даними з держреєстру, було зареєстроване на вулиці Степана Бандери, 41 у Рівному восени минулого року. Тоді ж фірма й оформила право власності на землю на Чорновола. Підприємство має кількох власників: громадян Туреччини Джанбейлі Мехмета Ферхата, Косе Кемалеттіна, Байкара Бехзата, а також мешканців України турецького походження Джанбейлі Фирата та Ілхана Халіта. Фират Джанбейлі у Рівному відомий — він був директором фірми «Онур», яка реконструювала Київ-Чоп до Євро-2012. А Ілхан Халіт має рівненську реєстрацію. будівництво турків Чорновола Володимир Хомко, міський голова Рівного:

— Будують монолітно-каркасну споруду. Містобудівних умов нема, відповідно, вони не мали право розпочати будівництво. Тому я звертаюся до начальника ДАБІ Ігоря Мічуди та до всіх силових структур припинити це нахабне будівництво. Будемо також звертатися до впливових громадських організацій… «Правий сектор» покличу!
Ігор Мічуда, начальник ДАБІ у Рівненській області:
— У понеділок доручив провести позапланову перевірку цього будівництва. До кінця тижня, думаю, вже будуть результати. Але, як мені повідомили, біля будови є будівельний паспорт, а отже, міське управління архітектури все-таки давало містобудівні умови на будівництво.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також