На честь чого у Рівному салюти?

1544 0

Ми у соцмережах:

На честь чого у Рівному салюти?

У понеділок, як тільки стемніло, над Рівним прокотилася хвиля «вибухів», яка змусила не одного рівнянина визирнути у вікно — тривало це мотонне гупання хвилин з тридцять. Що то було насправді — мало хто зрозумів. Окрім тих, хто живе на Басовому Куті — саме там, над водоймою, фірма, яка завозить феєрверки з Китаю, влаштувала промо своєї продукції, назвавши це першим у Рівному фестивалем феєрверків.

Понад тисяча рівнян з’їхалась на берег Басового Кута — на власних авто, таксі, велосипедах, скутерах, хтось пішки через міський пляж добирався. Щоб помилуватись салютами. Інша частина рівнян, особливо ті, які живуть в Басовому Куті, обурювалась. Кажуть, після гостей лишилися купи сміття, та й, вважають, непідходящий зараз час для масових заходів — бо карантин. Що цікаво, повідомити владу про намір провести такий масовий захід в умовах карантину забули. До того ж проігнорували й рекомендацію міської влади не проводити салюти — війна ж на сході триває. Організатори виправдовуються, що не очікували, що на фестиваль прийде стільки багато людей.

Організатор фестивалю Павло Дмитришин не приховує, що то насправді не фестиваль, а рекламна акція:

— В Україну з Китаю надійшла велика партія феєрверків. Адже імпортер їх — з Рівненщини. Коли партія приходить, треба відкрити і підпалити по одному феєрверку з кожної упаковки, щоб розуміти, що продаєш людям.

Представник компанії Олександр Сачук розповів, що в небо над Рівним запустили 26 видів феєрверків:

— Цього року вперше нас запросили провести відстріл в Рівному на Басовому Куті, прямо з води. Установки з салютами розмістили на плоту серед озера. Технічно важко було реалізувати цю ідею, але все вийшло дуже гарно. Подивитися приїхали піротехніки з інших міст, щоб замовити продукцію.

Чому ж невдоволеними цим дійством залишились мешканці Басового Кута?

Місцевий житель Анатолій Ус пояснив:

— Дуже багато шуму, птахи порозліталися, тиша і спокій порушені. Це не фестиваль, а пиятика і просто вечірка з шашликами та гучною музикою, яка завершилася салютами. Я просто шокований від того, скільки сміття після себе залишили ці люди.

Засновник компанії Павло Дмитришин не розуміє, чому частина рівнян обурюється:

— Ми відстрілялися до 21.30, тобто тишу не порушували. Можна було це зробити закрито, десь у полі, для десятка людей. Але хотілося зробити свято для людей, відволікти їх від негативу: коронавірусу, війни, безгрошів’я через карантин, подій у Білорусі…

Після заходу мені телефонували багато людей, дякували за влаштоване свято. Тобто десь на 200 задоволених фестивалем було приблизно з десяток незадоволених. Щодо їхнього обурення, то мене дратує те, що горілку п’ємо, нічні клуби працюють і на це ніхто не звертає уваги. А салюти чомусь заважають.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також