На дільниці в обласній бібліотеці – ажіотаж спостерігачів (ФОТО)

937 0

Ми у соцмережах:

На дільниці в обласній бібліотеці – ажіотаж спостерігачів (ФОТО)

У Рівненській обласній бібліотеці на площі Короленка розташувалася дільниця №560941. Тут ще зранку – черги.

 Специфіка дільниці в тому, що серед 1522 виборців тут велика частина – люди старшого віку. Дідусь Василь Кузьмічов – один з них. Він погано бачить, йому важко говорити, а ще важче, каже – підніматися сходами аж на другий поверх, щоб проголосувати.

На вході чоловіку заміряють температуру. Тут також можна продезінфікувати руки.

Голова цієї ДВК Оксана Мосійчук зізнається:

-          Я не перший раз працюю у виборчій комісії, проте такої кількості спостерігачів ще не бачила – їх аж 14 в нас, і це ще не кінець. Є навіть спостерігачі від OBSE. Люди змушені очікувати в черзі, щоб здійснити волевиявлення, тому що маємо певні обмеження щодо кількості людей на квадратну площу.

53-річний Олександр Новіков проголосував досить оперативно, якщо враховувати, що кожен виборець на руки отримує чотири бюлетені, в яких ще треба розібратися.

-          Я зробив це легко, бо ще не такий старий і маю Інтернет, - каже пан Олександр. – Найважче, на мою думку, голосувати людям похилого віку. Чи знає більшість з них, де ставити галочки? Чи роз’яснив їм хтось?

На вході до обласної бібліотеки стоїть опитувальник від президента Володимира Зеленського. Дівчина не закликає відповісти на 5 питань, очікуючи на небайдужих. Але їх немає зовсім. До неї підійшов обурений виборець Олександр Ядчишин.

-          Йди звідси, небого! Чи ти не розумієш, що робиш? Це ж агітація від президента!!! – викрикував чоловік.

До них підійшов правоохоронець і зазначив, що опитування легітимне і їх, поліцейських, про це попередили.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також