На долю «Авангарду» впливає родина з Луцька

2248 0

Ми у соцмережах:

На долю «Авангарду» впливає родина з Луцька

Цієї п’ятниці, 9 листопада, у Києві Антимонопольний комітет України має вирішити, чи буде завершено тендер на реконструкцію «Авангарду» в Рівному, а чи оголосять новий. Аукціон щодо рівненського стадіону мав відбутися ще два тижні тому, але АМКУ призупинив процедуру торгів, поки не визначить, порушили на них закон чи ні.

На тендер з реконструкції стадіону «Авангард», як ми уже писали, подалося вісім будівельних фірм, проте тендерний комітет міського управління капітального будівництва до участі в аукціоні допустив лише дві: рівненську фірму «Фіалка» бізнесмена Юрія Фалка і ТОВ «Реноме-Євробуд», що входить до групи компаній «Реноме», бенефіціаром яких є екс-нардеп та колишній голова Рівненської ОДА Віктор Матчук. Торги між цими двома учасниками мали відбутися 24 жовтня, але напередодні їх скасували. Причина — до АМКУ було подано скаргу.

Фактично, тендер призупинили через товариство «Луцьккомунбуд», яке сплатило 15 тисяч гривень не для того, щоб оскаржити рішення тендерного комітету щодо себе і стати третім учасником торгів, а щоб усунути з тендера «Реноме-Євробуд». У скарзі, написаній Антимонопольному, лучани зазначають, що банківська гарантія, яку надало «Реноме-Євробуд», не має всіх реквізитів та містить невідповідні дані, а також що проект договору не має підпису керівника та печатки.

АМКУ розглядатиме скаргу завтра по обіді. Якщо порушення визнає, тендер на реконструкцію «Авангарду» скасують, бо залишиться лише один учасник — «Фіалка». Проведення нового знову забере не менше двох місяців, тож роботи на стадіоні цього року не розпочнуть.

Зазначимо, що «Луцьккомунбуд» належить родині Ігоря та Ірини Швеців. Підприємство останніми роками активно виграє тендери на Рівненщині та Волині і вже має 77 підписаних договорів на загальну суму 262,5 млн. грн. Майже половину з цієї суми лучани отримають від рівненського обласного департаменту будівництва — на зведення школи у Борбині Млинівського району.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також