На фронті загинули два люблячих батька з Рівного

2618 0

Ми у соцмережах:

На фронті загинули два люблячих батька з Рівного

Рівне втратило двох захисників — Олега Андрущака та Андрія Ципрука.

Про це ввечері 16 червня повідомила пресслужба міської ради.

Олег Андрущак народився в Казахстані. Коли йому було два роки, разом із батьками переїхав жити у селище Мізоч. Саме там і закінчив школу, звідки пішов на строкову службу в армію. Був у прикордонних військах. Згодом переїхав у Рівне, де познайомився зі своєю дружиною Іриною. У пари народилося двоє синів — Антон і Павло.

Чоловік займався будівництвом. Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, Олег двічі приходив у військкомат, аби добровольцем піти у військо, проте щоразу чув прохання почекати.

У січні 2023 року він вирушив захищати Батьківщину.

Командир бойової машини, старший сержант 55-річний Олег Андрущак загинув 8 червня під час артилерійського обстрілу позицій в районі населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області...

 Андрій Ципрук народився в Рівному. Закінчив Хмельницький національний університет за фахом «інженер-механік», але знайшов себе в іншій сфері. Найбільше часу приділяв сім’ї. Разом із дружиною Катериною ростили донечок-двійняток, яким лиш нещодавно виповнилося три роки. 

«Коли розпочалась повномасштабна війна, Андрій дуже злякався за нас з донечками, хотів, щоб ми виїхали за кордон. Але я наполягла, що без нього нікуди не поїду. Тож ми залишилися тут усі разом. Він дуже допомагав, адже кожна повітряна тривога — це стрес для дітей, потрібно швидко спуститись в укриття, забрати їх з садочка... Він завжди був поряд наскільки міг. Андрій працював менеджером на підприємстві, яке пов’язане з виготовленням і продажем залізобетонних конструкцій. Тож часто виїжджав за місто. Коли отримав повістку — відразу став на облік у військкомат, пройшов усі комісії. Але досвіду у нього не було, бо ж не служив в армії. Тому сказали чекати. І так кілька разів», — пригадує дружина.

Призвали на службу Андрія в Миколаєві — саме там у січні 2023 року перебував у відрядженні по роботі. Пройшов перше навчання військовій справі, отримав звання матроса, техніка повітряно-десантної служби. Потім навчався у Великій Британії, а коли повернувся — вирушив у найгарячіші точки.

31-річний Андрій Ципрук загинув 12 червня під час бойового зіткнення з силами противника в районі населеного пункту Шахтарське Донецької області...

Прощання з Героями відбудеться завтра, 17 червня, о 10.00 на майдані Незалежності. Поховають їх на кладовищі «Нове».
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також