На фронті загинув легендарний «Кобзар» зі Здовбиці

3089 0

Ми у соцмережах:

На фронті загинув легендарний «Кобзар» зі Здовбиці

У результаті ударів російської артилерії на Херсонщині загинув Руслан Красовський на псевдо «Кобзар».

Як розповідає у Facebook директор обласного центру національно-патріотичного виховання Юрій Шадий, загибель захисника – це велика втрата для усієї Здовбицької громади.

Адже Руслана Красовського можна назвати сіллю землі.

Біографія:

З початку 90-х, Руслан Красовський приймає активну участь у створенні перших мілітарних підрозділів Українського козацтва «Волинська Січ», провадить діяльність у Здовбицькій сотні, бо розуміє загрозу з боку Москви у становленні молодої держави.

Уся родина Красовських долучається до відстоювання і розбудови Української православної церкви у Здовбиці. Руслан проявляє лідерство під час визначення юрисдикції церкви, завдяки чому у Здовбиці, як виняток з практик навколишніх сіл, старий кам'яний храм переходить у підпорядкування Київського Патріархату.

Багато років активно працює у церковній двадцятці та на посаді заступника старости Свято-Михайлівського храму. Долучається до краєзнавчої роботи з відновлення національної пам'яті борців за волю України в лавах УПА і лише за минулі роки особисто приймає участь у встановленні пам'ятника в селі Ходоси, а перед самим вторгненням, як член виконкому Здовбицької сільської ради, ініціює виділення земельної ділянки біля сільської ради для встановлення пам'ятного оунівського хреста (проект реалізований цьогоріч до Свята Героїв).

Квантовий стрибок у вирішенні екологічних проблем Здовбиці Руслан Красовський зробив будучи на посаді депутата Здолбунівської районної ради. Це його бажання справедливості і наполегливість змусили працювати районну поліцію, прокуратуру, а мерію Здолбунова паспортизувати незаконний смітник. Але Борисович не зупинявся, далі були питання кар'єру дороги, він все дбав за порядок.

Активний учасник Помаранчевої революції і Революції гідності у складі 35 сотні самооборони Майдану, був у ранок розстрілів на Інститутській, і ще місяць по тому допомагав забезпечувати безпеку столиці.

Друг Кобзар, жив як український націоналіст і встиг зробити усе що має зробити справжній українець.

З перших днів повномасштабного вторгнення у війську, спочатку у 104, а пізніше у 112 бригаді ТРО у підрозділі з багатьма пластунами. Солдат мінометного розрахунку- брав участь у важких боях у Білогорівці та Бахмуті.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також