У бою на Луганщині загинув будівельник з Рівного

2909 0

Ми у соцмережах:

У бою на Луганщині загинув будівельник з Рівного

36-річний солдат Роман Калащук загинув 4 січня у бойових діях у Кремінському районі Луганщини. Прощання із Героєм відбудеться завтра, 19 січня, об 11: 00 на майдані Незалежності. Поховають його на кладовищі “Нове”.

Роман Калащук народився на Херсонщині у смт Асканія-Нова. Навчався у місцевій школі, а за тим здобував фах слюсаря, токаря-фрезерувальника у столиці. Своє життя Роман пов’язав із Рівним — тут створив сім’ю, разом із дружиною ростив донечку.

Він мав насправді золоті руки — займався ремонтами, міг фактично з нуля до звести будинок, впорядкувати його.

-  Рома працював на Одещині, коли почалася війна — повернувся у Рівне. Він приписаний був до Сумського військкомату, але в перші ж дні сказав, що не збирається ховатися: потрібно стати на облік, значить - треба стати. Пішов добровольцем у наш рівненський військкомат. На початку травня його призвали, а вже з червня був на передовій, - пригадує дружина Героя Наталія.

Роман дуже хвилювався за маму, котра живе у Києві, переживав за племінників, яких безмежно любив. Адже пів року тому у столиці помер його брат. Тож тепер Роман прагнув допомогти його діткам, підтримати їх.

У військовій справі Роман почувався впевнено, відчував себе на своєму місці. Заспокоював рідних, що все добре, а служба — гарна нагода зайнятися спортом. Брав участь у звільненні Бакалії, Куп’янська... Добрий, щирий Роман прагнув допомогти людям, не шкодував нічого, навіть себе.

-  Він врятував багатьох мирних, евакуював десять сімей під час звільнення Куп’янська, за це був представлений до державної нагороди, - пригадує Наталія.

Та понад усе Роман прагнув повернутися додому — разом із рідними, яких не бачив від травня, відзначити 10-річчя донечки, облаштовувати разом будинок, займатися улюбленою справою та просто жити...

За повідомленням Рівненської міської ради.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також