На півночі Рівненщини зафільмували американську норку

2283 0

Ми у соцмережах:

На півночі Рівненщини зафільмували американську норку

На території Нобельського національного природного парку “спіймали на камеру” американську норку.

Вдалося зафільмувати норку у заплаві річки “Веселуха”.

Американська норка – хижак із родини куницевих. За морфологічними особливостями американська норка подібна до європейської, але більша за розмірами (вага самців до 2 кг) і зимове хутро більш густе, щільне, пишне, м'яке. Забарвлення зимового хутра від світло-коричневого до темно-коричневого. Американська норка від європейської відрізняється і кольором хутра навколо губ: у американської норки білою є тільки частина хутра під нижньою губою, а в європейської - і під нижньою, і над верхньою.

Тварини пристосовані до життя біля водойм. Вони мають досить гнучке тіло, невеликі плавальні перетинки між пальцями лап. Американська норка краще пристосована до життя у воді у порівнянні з європейською, бо має густіший волосяний покрив.

Для свого життя норка американська обирає ділянки лісових річок з крутими берегами, які заросли деревами, підліском. Нір не риє, користується готовими чужими укриттями і живе в них не постійно, при цьому помешкань зазвичай буває кілька. Норка воліє перебувати на одній обраній нею території, вона роками готова її обживати. Але при нестачі їжі змушена пересуватися, в день може проходити близько 5 км.

 У природі норки в основному ведуть нічний спосіб життя, але можна побачити і у світловий день. Живляться полівками, рибою, раками, жабами, водяними комахами, пташками, можуть їсти пташині яйця, кротів, землерийок, молюсків. Тварина робить запаси на період сильних холодів, закопуючи в землю надкушених жаб, рибу, дрібних гризунів.

Ворогами американської норки стають лисиці, рисі, дикі собаки, ведмеді, хижі птахи та річкові видри. Норка американська витісняє норку європейську, з якою конкурує за місця проживання і харчування.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також