На пиво — в музей!

2529 0

Ми у соцмережах:

На пиво — в музей!

Мабуть, кожен шанувальник пива хоча б один раз хотів би побувати на пивному заводі, побачити все на свої очі, спробувати найсвіжішого пива. Новий проект пивзаводу «Рівень» дозволяє це зробити запросто — завітавши до нового пивбару «Рівень», справжній пивоман відчує себе гостем пивзаводу, щоправда, десь так початку ХХ сторіччя. Зроблений у цікавому історичному стилі, новий «Рівень» на розі вулиць Драгоманова та 16 Липня став новим зразком оригінального концептуального підходу до облаштування рівенських барів і клубів.

Автором концепції дизайну закладу став дизайнер Роман Горегляд — уродженець Рівного, він 10 років працював у Мадриді, брав участь у багатьох міжнародних виставках. Сам він запропонував керівництву пивзаводу зробити такий собі бар-музей, хоча б ілюстративно показавши багаторічну історію рівенського пивзаводу. Приміщення колишнього магазинчика та «забігайлівки» для цього цілком підходило — йому близько ста років, а тому деякі елементи дизайну навіть не доводилось змінювати — наприклад, дерев’яні балки перекриття на стелі оригінальні. Усе інше — історичні експонати, на зразок старої цегли з клеймом, яку збирали по всій країні. Звісно, багато чого у барі від самого пивзаводу. За словами директора пивзаводу Мар’яна Годи, на підприємстві вже завершується процес оновлення технологічного обладнання, а тому все старе устаткування можна «здавати в музей». Бар складається з трьох залів. Зал-лабораторія — для тих, хто не курить — прикрашений колбами, приладами для дослідження пива, вагами, хімічними формулами. Зал-пивний підвал — для зберігання бочок з пивом. А центральний зал — власне, завод. Світильники у вигляді скляних кухлів, вимикачі світла біля кожного столика — у технологічному заводському стилі, старі пивні змішувачі, котрі ще донедавна використовувались на заводі, під барною стійкою — старий чан, в якому раніше варилось пиво. А над барменом — пляшки, в які розливали рівенське пиво останні років сорок. Не обійшлося без радянських агітаційних плакатів і історичних документів, різних схем пивзаводу. Окраса залу — залізниця над головами клієнтів. Невеликий потяг, який везе пляшку пива «Рівень» та цистерну, їздить за чітким графіком, що висить на стіні. Щоправда, якщо хтось з клієнтів захоче побачити потяг у дії поза графіком, як каже головний пивовар пивзаводу Пршемисл Брож, з барменом можна домовитись, за невелику винагороду. Офіційне відкриття бару відбудеться 20 травня — на Святі пива, щоправда, заклад вже працює з минулої суботи. За словами Мар’яна Годи, рівенський пивзавод і надалі намагатиметься розповідати про свою історію. На підприємстві планують провести реконструкцію фасадів приміщень, які б після цього нагадуватимуть будівлі ХІХ сторіччя. А крім цього, директор пивзаводу хоче створити справжній музей пивоваріння Рівенщини — за задумом, він би мав розташуватися у будинку, в якому зараз знаходиться станція юних техніків. З початку минулого століття він належав власнику пивзаводу на прізвище Пісюк. Оскільки колись в області працювало шість пивзаводів, експонатів для музею вистачить. Керівництво заводу готове придбати цікаві історичні речі з приватних колекцій, багато чого вже зберігається на заводі. Одну з кімнат майбутнього музею Года готовий присвятити відомій в місті людині, яка й проектувала будинок — художнику Георгію Косміаді.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також