На посаду голови Рівного претендує не справжній ректор?

4856 0

Ми у соцмережах:

На посаду голови Рівного претендує не справжній ректор?

Цікавим буде другий тур виборів міського голови Рівного. Адже, як повідомляє Рівненська ТВК, у другий тур виборів вийшли два кандидати: Віктор Шакирзян, якого підтримали 19,84% рівнян, та Олександр Третяк, який посів друге місце, отримавши результат 16,93%. Хто буде обраний міським головою — стане відомо після 22 листопада, саме на цей день призначено другий тур виборів.

Не чекаючи офіційних результатів від ТВК, першого листопада Олександр Третяк оприлюднив відеозвернення, в якому викликав Віктора Шакирзяна на публічні дебати з незалежним ведучим. У відповідь на це Віктор Шакирзян, який переміг у першому турі, заявив, що готовий до такої зустрічі, та поставив Олександру Третяку запитання щодо його місця роботи та посади: «Чи є академія, де ви призначили себе ректором, справжнім закладом вищої освіти? Чи знаєте Ви, які вимоги до людини, яка претендує на посаду ректора? І на якій підставі ви називаєте себе наймолодшим ректором в Україні?». Також Віктор Шакирзян оприлюднив перелік фактів, які ставлять під сумнів офіційну версію біографії Олександра Третяка.

Подаємо публікацію Віктора Шакирзяна на своїй сторінці у Фейсбук без змін:

«Пане Олександре, ви впродовж виборчої кампанії завжди називали себе «наймолодшим ректором в Україні». Тому прошу відповісти на дуже прості запитання: Чи є академія, де Ви призначили себе ректором, справжнім закладом вищої освіти? Чи знаєте Ви, які вимоги до людини, яка претендує на посаду ректора? І на якій підставі Ви називаєте себе наймолодшим ректором в Україні?

А для того, щоб рівняни могли самостійно вивчити це питання, я хочу навести декілька фактів, які є у відкритих джерелах і які можуть підтвердити державні органи.

Факти:

Так звана «академія», яку очолює О. Третяк, — це не заклад освіти, а релігійна організація, члени якої самі назвали себе «академією». Про це свідчить довідка з реєстру. «Академія» О. Третяка не є закладом освіти, не має акредитації та відповідної ліцензії. Такого навчального закладу не включено до державного Реєстру суб’єктів освітньої діяльності — https://registry.edbo.gov.ua / vishcha-osvita / 56 /.

Вимоги до посади ректора відповідно до законодавства — це науковий ступінь не нижче доктора філософії (кандидат наук), вчене звання — не нижче доцента. 10 років науково-педагогічного стажу (стаття 42, Закон України «Про вищу освіту»).

Олександр Третяк не відповідає жодному з цих критеріїв. Стати ректором у 26 років неможливо. Тому «наймолодший ректор в Україні» — це або обман, або дуже невдалий піар-хід. Насправді О. Третяк є головою релігійної організації і сам називає себе ректором.

Академія Третяка не має права видавати дипломи державного зразка, документи, які вони вручають студентам, вони самі ж і виготовляють. Ці «дипломи» не включено до жодного державного реєстру. Молоді люди, які витратили час на навчання в академії Третяка і яким видали диплом «бакалавра», насправді не отримують вищої освіти та не мають права працювати як кваліфіковані працівники.

У так званій «академії» офіційно працює лише 8 осіб, включаючи О. Третяка. Жоден із працівників не має наукового ступеня і вченого звання. Частина з них працюють не на повну ставку і отримують мінімальну зарплату. Також стосовно частини викладачів немає даних про наявність у них вищої освіти (сайт «академії» — http://rdsa.rv.ua / index.php / site-map / teachers.html)».

Впродовж усієї виборчої кампанії Олександр Третяк представлявся ректором академії й акцентував увагу на тому, що він є наймолодшим ректором в Україні, бо став ним, за його словами, у віці 26 років. Інформація, яку на своїй сторінці оприлюднив Віктор Шакирзян, все ж змушує сумніватися у правдивості слів Олександра Третяка.

На правах політичної реклами


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також