На речовому ринку в Рівному вже купують квартири

8813 0

Ми у соцмережах:

На речовому ринку в Рівному вже купують квартири

Завдяки теплій зимі будівельна бригада на вулиці Замковій встигла звести три поверхи майбутньої багатоповерхівки. Вона стане першою із шести, якими забудують територію нині ще діючого речового ринку. Багатоповерхівки ще не збудували, але, кажуть, квартири в них уже розкуповують. Адже знаходиться новий мікрорайон у центрі Рівного, а це, наче магнітом, приваблює нових покупців.

Володимир Рабінюк, співвласник речового ринку:

Будувати ми почали на місці, де майже не було торговців. Тим десятьом, які там працювали, було надано інші місця на ринку. Адже вільного місця у нас багато. В наш час покупці більше йдуть в секонд-хенди, ніж на речовий ринок. І це прогнозовано. Наприклад, у Європі такого поняття, як у нас про ринки, немає. Там вони теж є. Однак ринки там займають лише кілька сотень квадратних метрів. Знаючи це, ми й почали змінювати наш ринок. Адже він уже давно вижив себе. Не могло бути так, що будується гарний стадіон, а біля нього знаходяться торгові ряди, де всяку всячину продають.

Перший дев’ятиповерховий будинок плануємо завершити під кінець осені. На першому поверсі розмістимо комерцію, а вище — будуть квартири. Зараз триває активний продаж квартир. У людей є попит, адже майбутній мікрорайон знаходиться в одному з кращих місць Рівного. По-перше, недалеко до центру: п’ять хвилин йти до Театральної площі, три — до парку Молоді. По-друге, із вікна квартир буде видно річку й гідропарк. По-третє, це спокійне місце, тиха зона. Колись покійний міський голова Віктор Чайка організував біля пам’ятника Марії Несвицькій будівництво трьох нових будинків, то вони і зараз гарно виглядають. Але жити там не дуже комфортно. Адже докучає постійний гул машин, та й вікно відчинити неможливо через вихлопні викиди автомобілів. Однак наші будинки знаходяться набагато далі від Соборної.

Коли перший будинок буде зведено і почнемо фасадні роботи, то будівельники планують розпочати другий будинок. Орієнтовно фундамент другої 9-поверхівки почнуть закладати на початку літа. Загалом заплановано, що замість речового ринку з’являться п’ять 9-поверхових будинків та двоповерховий бізнес-центр з виставковим залом.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також