На Рівненщині китайці хочуть відкрити лікарню та навчати китайської мови

8309 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині китайці хочуть відкрити лікарню та навчати китайської мови

Делегація з китайського міста Чунцін прибула на Рівненщину для налагодження партнерської співпраці.

 Із іноземцями зустрівся заступник голови ОДА Ігор Тимошенко, який презентував потенціал області та економіку: «Ми завжди раді вітати будь-які ініціативи в області, які сприяють її розвитку або популяризують наш регіон за кордоном».

В свою чергу представники китайської асоціації представили своє місто. Так, Чунцін – це одне з найбільших промислових центрів Піднебесної. Кількість мешканців міста давно перевищила 30-мільйонну позначку. У ньому розміщені сотні заводів – від хімічних до автомобільних.

«Наше місто стрімко розвивається. Наша східна традиція говорить: щоб робити бізнес, треба паралельно займатися соціально-культурними проектами». Саме тому Чунцін налагоджує співпрацю з іншими країнами або ж регіонами. І Рівненщина – не стала винятком», - зазначив представник Чунцінської асоціації сприянню міжнародному обміну Чен Кай.

Серед планів, які запланували втілити у життя спільно з Рівненщиною:

створення лікарні традиційної медицини, аналогічні філіали вже працюють у 7 країнах світу;

вивчення китайської мові нашою молоддю;

міжнародний обмін студентами, створення та робота таборів.

Також представники Піднебесної відзначили, що Рівненщина має вигідне географічне положення, тому в пріоритеті також і налагодження торговельних відносин. Цікавим для китайців є й зелений туризм.

Сторони домовилися закріпити свої наміри Меморандумом, який підпишуть після погодження документа в Міністерстві закордонних справ України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також