«Як комар укусив»: на Рівненщині почалась вакцинація від COVID-19 (ФОТО/ВІДЕО)

1936 0

Ми у соцмережах:

«Як комар укусив»: на Рівненщині почалась вакцинація від COVID-19 (ФОТО/ВІДЕО)

На Рівненщину завезли вакцину від коронавірусу і вже вкололи її першим медикам. Ті кажуть, що ніякого погіршення самопочуття не відчувають. Oxford/AstraZeneca (Covishield) – саме цією вакциною збираються щепити 8000 жителів області, які потраплять в перші черги на її отримання.

 Старша медична сестра кардіологічного відділення № 2 ЦМЛ Тетяна Васечко розповіла:

-          Погодилась вакцинуватися, тому що ми як медики, які працюють у опорній лікарні, як ніхто бачимо, до чого призводить захворювання коронавірусної інфекції і тому я без роздумів погодилась на вакцинацію. Не було боляче, голова не боліла, все добре. Навіть не відчула, що «комарик укусив». Вакцинувалась сьогодні близько 10:20.

На Рівненщині від коронавірусу медичний персонал, соцпрацівників та військових вакцинуватимуть спеціально навчені бригади. Взявши вакцину, вони виїздитимуть на місця, в населені пункти, де є охочі вакцинуватися, і щеплюватимуть їх.

-          Весь склад бригади проходив спеціалізоване навчання два дні в Києві при Міністерстві охорони здоров’я. Ми можемо здійснити за день 100 процедур. Маємо регіонального координатора, яка збирає всю інформацію про заклади, які підлягають першій хвилі. Він складає список охочих вакцинуватися. Вакцинування проходить у два етапи. Часовий проміжок між етапами – не менше чотирьох тижнів. Флакону вистачає на 10 доз. - розповіла лікар однієї з бригад Вікторія Пашковська.  

Заступниця начальника обласного управління охорони здоров’я Олена Гандзюк:

-          Перший етап включає вакцинування медиків, які надають допомогу пацієнтам з коронавірусом. Далі працівники лабораторій, працівники сфери надання екстреної допомоги, працівники мобільних бригад та підопічні соціальних закладів для людей похилого віку – інтернатні заклади та територіальні центри. В область завезено 17500 вакцин. Плануємо щепити загалом 8000 людей на цю кількість доз. Адже вакцинування відбувається у два етапи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також