На Рівненщині судили ексвійськовика: підробив собі звання і уклав контракт

1751 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині судили ексвійськовика: підробив собі звання і уклав контракт

На Рівненщині чоловік підробив документи, присвоїв собі звання "старший сержант" і уклав контракт на три роки у військовій частині. Прослужив на керівній посаді він трохи більше місяця. Після того, як про підробку дізнались – на чоловіка відкрили кримінальну справу. В суді він відбувся штрафом.

У січні 2020-го року, за даними слідства, військовий, коли був у частині в місті Дубно, підробив дані у військовому квитку. Він присвоїв собі звання спочатку "молодший сержант", "сержант", а потім і "старший сержант", повідомляє Суспільне.

У лютому чоловік прибув у обласний Терцентр комплектування та соцпідтримки, там на основі цього квитка на нього сформували особову справу, в послужному списку якої вказали про його перебування у військовому званні "старший сержант".

Уже після цього військовий поїхав у військову частину в Оржів укладати контракт. Такий документ там уклали на термін 3 роки і влаштували чоловіка командиром комендантського відділення, тобто на посаду, яка комплектується лише особами сержантського складу і має відповідне грошове забезпечення. Пропрацював він там з 28 лютого по 3 квітня. Потому чоловіка звинуватили у підробленні та використанні підробленого документа.

Свою провину військовик визнав і уклав із прокурором угоду про визнання винуватості. Також додав, що з лав ЗСУ звільнився і влаштувався охоронцем у супермаркет, а матеріальну шкоду в розмірі трохи більше тисячі гривень – відшкодував.

У підсумку суд цю угоду затвердив і присудив чоловікові штраф у 8,5 тисяч гривень. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також