На Рівненщині в останню дорогу провели чотирьох воїнів

14395 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині в останню дорогу провели чотирьох воїнів

Назавжди на Рівненщину повернулися четверо захисників.

 Леонід Стратій – житель села Розваж, що в Острозькій громаді. Захисник народився у 1995 році. Воїн боронив Україну в Донецькій області. 21 лютого цього року під час виконання бойового завдання військовий загинув. Кортеж із загиблим Героєм зустрічали земляки живим коридором. Воїна поховали на кладовищі в селі Розваж. Йому назавжди буде 28…

Павло Савчук із Краєва, що на Острожчині. Захисник служив у Донецькій області. 3 лютого цього року під час виконання бойового завдання військовослужбовець загинув. Зупинилося серце Героя на 41-му році життя. Поховали Павла Савчука на кладовищі в рідному селі.

Валентин Головін захищав Україну ще з 2015 року. Ветеран АТО був у найгарячіших точках фронту. З 2020-го проходив службу за контрактом. Останнім часом служив у 104-ій окремій бригаді територіальної оборони. 56-річний майор загинув 20 лютого цього року, виконуючи бойове завдання на Донецькому напрямку. У Героя залишилися мати, дружина, діти й онуки. Поховали воїна на Алеї Героїв на кладовищі в Сарнах.

Василь Більчук народився 4 січня 1995 року в селі Коршів Здовбицької громади на Здолбунівщині. У 18 років підписав контракт із ЗСУ. 28 грудня 2014 року захисник у складі 24-ої окремої механізованої бригади був направлений в зону проведення АТО. За вірність та патріотизм нагороджений орденом «Знак пошани», «Хрестом Мужності» і медаллю учасника АТО. Після закінчення контракту повернувся додому та влаштувався працювати на Здолбунівський цегельний завод. 8 лютого 2021 року знову підписав контракт. Пів року проходив службу у складі 10-ої гірсько-штурмової бригади у Коломиї на посаді водія. Початок повномасштабного вторгнення РФ в Україну застав Василя в рідному селі. На службу воїна призвали в жовтні 2022 року за мобілізацією. Спочатку проходив навчання на Львівщині. З березня 2023 року в складі 42-ої окремої механізованої бригади у роті розвідки Василь захищав країну в Донецькій області. 18 лютого цього року стрілок-розвідник отримав поранення, несумісне з життям, під час обстрілу противником FPV-дронами позицій ЗСУ. Поховали Героя на кладовищі в рідному селі.

Щирі співчуття рідним і близьким!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також