На Рівненщині в період пандемії жодної лікарні не закриють

916 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині в період пандемії жодної лікарні не закриють

Жодна лікарня на час пандемії не повинна бути закритою. Таке завдання перед місцевими органами влади поставив президент України Володимир Зеленський.

Як розповів в.о. начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник, в області проводиться системна робота щодо збереження усієї мережі лікувально-профілактичних закладів. І жодної лікарні на період епідемії не буде закрито.

Разом з тим, Олег Вівсянник повідомив, що є такі заклади, які не виконують свою функцію і не в змозі укласти угоду з НСЗУ не лише через малу кількість пацієнтів, а й через невідповідність матеріально-технічної бази. Такі заклади реорганізовують.

Так, наразі триває реорганізація в протитуберкульозній службі – Страшівської та Острожецької протитуберкульозних лікарень. Під час реорганізації вони стануть структурними підрозділами Рівненського обласного протитуберкульозного диспансеру.

- Ми вирішуємо питання про працевлаштування працівників, які вивільняються відповідно до процесу реорганізації. Також будемо виносити питання на сесію обласної ради щодо матеріальних цінностей, що знаходяться на базі цих лікувально-профілактичних закладів, - зазначив керівник управління.

Водночас, додав Олег Вівсянник, деякі лікувальні заклади Рівненщини мають бути готовими до перепрофілювання у разі потреби для лікування хворих від Covid-19 або ж до надання послуг обсервації.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також