Як не принести вірус додому

799 0

Ми у соцмережах:

Як не принести вірус додому

Через спалах коронавірусу ми змушені не виходити зайвий раз із дому. Однак для більшості з нас зовсім уникнути виходів у зовнішній світ неможливо. Як же мінімізувати ризик проникнення вірусу в свій дім, убезпечити себе і домочадців?

Мікробіолог зі США доктор Елізабет Скотт дала вказівки, що потрібно робити щоразу після повернення додому з вулиці під час пандемії.

Спочатку протираємо руки антисептиком (антибактеріальні серветки/санітайзер для рук/перекис водню/хлоргексидин/спирт не менше 65%) до того, як увійшли в квартиру і взялися за дверну ручку. Автовласникам доктор рекомендує дезінфікувати руки щоразу після повернення в авто після поїздок у місто до того, як взятися за кермо.

Після повернення додому з продуктового магазину — пакети з продуктами ставимо на підлогу, а сумку і ключі вішаємо на гачок (або в шафу/на полицю). Так ви уникнете перехресного забруднення речей і місць частого користування, таких як стільниця або обідній стіл.

Знімаємо взуття та верхній одяг, адже незалежно від того, де і як довго ви були за межами квартири, вони стають потенційними носіями вірусу. Також бажано відразу переодягнутися в домашній одяг.

Ретельно миємо руки (як мінімум 20 секунд).

Розвантажуємо пакети з продуктами і знову миємо руки. До речі, доктор Скотт рекомендує використовувати антисептики тільки за межами квартири. По-перше, тому, що це дефіцитний товар і краще не витрачати його даремно. По-друге, мило і вода більш ефективно борються з мікробами і COVID-19. Якщо ви випадково доторкнулися брудними руками до будь-яких поверхонь, наприклад, до стільниці, ручок дверей або шафок, їх також слід продезінфікувати з допомогою мила і води або засобів на основі хлору чи спирту.

У домашніх умовах найбільш потенційно небезпечними поверхнями для поширення коронавірусу є змішувачі та дверні ручки, сидіння для унітазів і кнопки зливу, вимикачі, телефони, всі мобільні пристрої й пульти телевізорів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також