На Рівненщині відкрили деревообробне підприємство «Українські лісопильні»

2296 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині відкрили деревообробне підприємство «Українські лісопильні»

Важливий день для української деревообробки - 21 грудня на Рівненщині запрацював сучасний деревообробний завод «Українські лісопильні». Він спеціалізується на виробництві соснових пиломатеріалів, що в подальшому підуть на виготовлення якісних меблів, столярних виробів, будматеріалів тощо.

 

Реалізація українсько-шведського проекту стала можливою після запровадження в державі мораторію на експорт необробленого лісу. Саме це стало вирішальним фактором для інвесторів працювати в Україні. На відкритті заводу побував віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко. Він подякував інвестору за вибір України як платформи розвитку бізнесу та дав старт запуску нового виробництва.

 

Шведський співзасновник компанії «Українські лісопильні» Йохан Дунбек познайомив віце-прем’єр-міністра з новим виробництвом та сучасними скандинавськими технологіями виготовлення соснових пиломатеріалів. Геннадій Зубко взяв участь у символічному запуску виробничої лінії, відвідав лісопильний і сортувальний цехи та поспілкувався з працівниками підприємства.

 

- Сьогодні для нас дуже радісна подія. Ми запускаємо завод у Костополі та завершуємо перший етап нашого інвестиційного проекту, розповідає Йохан Дунбек. - «Українські лісопильні» - це високотехнологічне виробництво, яке вироблятиме 300 тис. м3 продукції, що відповідає європейським стандартам якості. І ця продукція буде доступна для українського виробника. Ми вклали у цей проект близько 25 млн. євро та створили у Костополі 150 робочих місць. Ми вдячні представникам місцевої влади та громади, які надавали нам підтримку на всіх етапах реалізації проекту та плануємо розвивати тут більш глибоку переробку деревини. Другим етапом нашого інвестиційного плану є будівництво аналогічного заводу в Сарненському районі на Рівненщині, звичайно ж, якщо місцева влада підтримає нас у цьому та створюватиме сприятливі умови для інвестицій.

 

- Дуже приємно, що продукція не тільки постачатиметься за кордон, а й залишатиметься в Україні, – коментує віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко. Це величезний ринок, який потребує якісних товарів, а головне – товарів, зроблених в Україні. Уряд ухвалив декілька рішень, які, в першу чергу, з наступного року допоможуть скасувати ПДВ на ввіз обладнання, а також можна буде взяти розстрочку на два роки на його оплату. Це дасть можливість підприємствам, які ввозять обладнання, не відволікати кошти при запуску. Питання, які стосуються інвесторів , тих людей, які можуть працювати в Україні, є для нас дуже важливими. Головне, щоб українці були забезпечені якісною роботою та високим рівнем заробітної плати. Тому я хочу подякувати інвестору, який вклав вже 25 мільйонів євро і вирішив відкривати ще один майданчик. Місцева влада як на районному, так і на обласному рівні робить все, щоб інвестор почував себе комфортно в Україні. Наше завдання – залучити інвестиції і дати можливість розвивати нашу економіку, а отже і добробут людей.

 

- Ми раді, що інвестор вибрав саме наш регіон. Сьогодні інвестиції є одним з основних факторів виведення з кризи нашої економіки. Адже ми зможемо відмовитись від примітивного вивозу лісу, а будемо самі його переробляти, створюючи нові робочі місця , наповнюючи місцеві бюджети та розвиваючи деревообробну галузь у регіоні. Тому ми будемо сприяти реалізації наступного інвестиційного проекту на Сарненщині, - прокоментував голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко .

 

ТОВ «Українські лісопильні» - один з найбільших інвестиційних проектів на Рівненщині за останні вісім років. Підприємство використовує сертифіковану деревину місцевих державних лісгоспів та планує переробляти саме ті об’єми, що віднедавна йшли на експорт. Компанія планує реалізовувати свою продукцію в країнах Європи та Близького Сходу. Але в пріоритеті й український ринок. Адже з появою якісних пиломатеріалів українські виробники матимуть можливість виготовляти висококласні меблі та конкуруватимуть з відомими європейськими виробникам.

 

Вже з наступного року на основі виготовлених пиломатеріалів компанія «Українські лісопильні» планує розвивати у Костополі глибоку переробку деревини та виготовляти такі вироби, як євробрус, вагонка, струганий погонаж, віконні та дверні компоненти. Для цього інвестори спрямують вісім мільйонів євро та залучають додатково ще близько 200 нових працівників.

 
На правах реклами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також