На Рівненщині встановлять кілька сотень модульних будиночків, закуплених за гроші уряду Швеції

902 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині встановлять кілька сотень модульних будиночків, закуплених за гроші уряду Швеції

Вони зможуть стати тимчасовим прихистком у критичних ситуаціях.

Загалом для України передбачено 4 тисячі таких будиночків. А перші 500 планують встановити саме на Рівненщині. Тут відпрацьовуватимуть алгоритм, потому досвід поширюватимуть в інших регіонах.

Особливості цього проєкту обговорили під час зустрічі начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля, його заступників, народного депутата України Дмитра Соломчука з представниками Шведського агентства з питань цивільних ситуацій (МSB).

Як пояснили представники організації, такі мобільні будиночки легко збираються і транспортуються. В них є можливість опалення та електропостачання, а також утеплення. Конструкції водонепроникні та мають вогнезахисне покриття. Будиночки укомплектовані розкладними ліжками, матрацами, термоковдрами, постільною білизною. Їх площа – 17 метрів квадратних.

Зібрати такий будиночок можна вчотирьох приблизно за 6 годин. Водночас як правильно їх встановлювати, які для цього мають бути умови та що при цьому варто передбачати, відпрацьовуватимуть саме на Рівненщині.

- Насправді тема цивільного захисту зараз більш ніж актуальна, тому ми раді міжнародній співпраці в цьому напрямі, - прокоментував начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. – На сьогодні область готова стати майданчиком для навчання щодо встановлення таких мобільних модульних будиночків. Наша мета – щоб ваш добрий намір був якомога більш результативним.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також