На Рівненщині вже руйнується відремонтований міст

2247 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині вже руйнується відремонтований міст

Міст, яким автівки переїжджають річку Горинь у напрямку Білорусі – руйнується ще на стадії ремонту. Йдеться про переправу біля села Ремчиці Сарненського району. У Службі автомобільних доріг кажуть: міст ще не зданий, але діями підрядника – вкрай незадоволені, більше того – він не виходить із ними на зв'язок.

У 2020-му на час реконструкції автомобілі переїжджали річку через зроблену тимчасову дерев'яну переправу, вантажівки навіть ламали її кілька разів. Нещодавно відремонтованим мостом пустили рух, і уже тепер на ньому – вибоїни, проглядається арматура, не вистачає кількох секцій огорожі.

Такі кадри відзняв підписник Суспільного Славко Чирук і поділився з редакцією.

Проблемний міст через Горинь на дорозі національного значення Городище – Рівне –Старокостянтинів ремонтують з 2018 року. Спершу роботи виконував один підрядник – ТОВ" Олександрія Кепітал", а в кінці 2019-го договір на 14 мільйонів гривень уклали з ТОВ "ЄВРО ПЛЮС БУД".

За додатковою угодою до договору, ремонтувати міст біля Ремчиць фірма мала до 30 червня 2020 року.

У Службі автомобільних доріг області Суспільному повідомили – міст ще не зданий в експлуатацію. До підрядника мають зауваження. Юристи направили вимоги-приписи та претензії, щоб той усунув недопрацювання по гарантійних зобов'язаннях на кількох об'єктах, які він взявся робити, – повідомив речник САД області Дмитро Леонтіюк.

Відповіді чи бодай реакції на їхні зауваження, каже речник – не отримали.

- Якщо підрядник і надалі не реагуватиме на вимоги Служби автомобільних доріг виконати взяті на себе зобов'язання, то ми до цього залучимо іншу підрядну організацію. Далі – в судовому порядку стягуватимемо кошти, витрачені нами на послуги іншої підрядної організації, якщо підрядник сам цього не зробить,  – уточнив Дмитро Леонтіюк.

Позитивного відгуку в "Prozorro" підрядник тепер від них не отримає, – кажуть у Службі автомобільних доріг.

Суспільне намагається зв'язатися з фірмою "ЄВРО ПЛЮС БУД" за усіма номерами з публічного доступу. Один із телефонів – недійсний, інший – збивається після першого гудка. Редакція залишає фірмі право озвучити свою позицію, якщо представники вийдуть на зв'язок у будь-який зручний спосіб.

Що відомо
Міст у Ремчицях почали ремонтувати у квітні 2018-го, але у жовтні зупинили. Київське товариство "Олександрія Кепітал" за це мало отримати майже 12 мільйонів гривень. У листопаді Служба автомобільних доріг області договір з фірмою достроково розірвала.
Нову угоду уклали зі столичним товариством "ЄВРО ПЛЮС БУД". До 2019-го фірма повинна була зробити найнагальніше: проїзд двома смугами і пішохідний прохід, отримавши за роботи майже чотири мільйони гривень. За рік часу моста у Ремчицях так і не відремонтували.
У серпні 2019-го міст закрили на ремонт. Для водіїв звели через річку тимчасовий понтонний міст, який декілька разів водії руйнували.
Фірма "Євро Плюс Буд" зі столиці давала гарантію на виконані роботи – 5 років, так прописано у договорі.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також