На Рівненщині Юрко Журавель реалізовуватиме проект, який виховуватиме патріотизм у молоді

1760 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині Юрко Журавель реалізовуватиме проект, який виховуватиме патріотизм у молоді

Громадська організація «Фонд молодіжних ініціатив Крила» перемогла у конкурсі проектів національно-патріотичних ініціатив, який проводило Міністерство молоді та спорту України, та отримала фінансування від держави на реалізацію своєї ініціативи «Знай наших».

Український музикант, фронтмен групи «Ot Vinta», художник, а також співорганізатор проекту «Знай наших» Юрій Журавель розповідає:

Зазвичай усі портрети українських діячів намальовані за часів НКВС. Я завжди задумувався, чи вони цікаві для дітей та молоді. Окрім того, у підручниках подані скупі та здебільшого нецікаві відомості про цих людей. Тому виникла ідея інтерпретувати образи та історію в більш сучасній подачі й таким чином виховувати патріотизм у молоді.

Тож у межах проекту виготовили календар з графічними портретами відомих українців. Вийшла друком мультикнига «Знай наших», у якій зібрали цікаві ілюстровані розповіді про історичні події. Також планують розробити мобільний додаток, у якому герої розповідатимуть цікаві історичні факти.

Також функціонував історично-пошуковий табір «Повстанські ночі», присвячений 110-й річниці з дня народження головнокомандувача УПА «Поліська січ» Тараса Бульби–Боровця. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також