На Рівненщині завершується посівна

858 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині завершується посівна

Кліматичні умови травня покращили посіви сільськогосподарських культур Рівненщини. За даними Рівненського обласного центру з гідрометеорології, за перший тиждень випало опадів від 40 до 79 % місячної норми. Тому ґрунт на полях добре зволожений.

З ходом весняно-польових робіт ознайомився голова ОДА Віталій Коваль під час робочого візиту до Дубенської аграрної компанії.

 

«Посівна на Рівненщині вже проведена на 96%. І успішно рухається до завершення. Сільгоспвиробники закінчують сівбу ярих культур – зернових, технічних, а також картоплі та овочів. Травневі дощі поліпшили посіви. Нормальний хід посівної підтвердили і в Дубенській аграрній компанії. Прогнозують, що сільськогосподарські підприємства пройдуть рік в «плюсі». Це важливо і з огляду податків, і з точки зору розвитку наших сіьгоспвиробників, забезпечення попиту на їхню продукцію», - зазначив Віталій Коваль.

 

Завершили сіяти ранні зернові, цукрові буряки, соняшник, посадку картоплі. На 93 % посіяно кукурудзу на зерно, сою - 92 %, 75 % складають овочеві культури.

Під час весняного обстеження озимих та ярих культур пошкоджень рослин не виявлено. Огляд рослин показав, що 64 % посівів знаходяться в доброму стані, 36 % - в задовільному.

Наразі продовжують підживлювати посіви, оброблювати поля від хвороб і бур’янів.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також