На Рівненщину відправлять 2,5 тисяч доз вакцини проти сказу

678 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщину відправлять 2,5 тисяч доз вакцини проти сказу

Такі щеплення можуть врятувати життя.

2530 доз протирабічної вакцини, що були придбані за кошти держбюджету, надійде до Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб, - повідомили у пресслужбі ОВА.
 
Найближчими днями вакцина буде доставлена до медзакладів.
 
Нагадаємо, протирабічна вакцина є надзвичайно ефективною – вона запобігає виникненню захворювання у 96-99% випадків. Проте курс вакцинації має бути розпочатий не пізніше 14-го дня з моменту контакту з твариною. Зазвичай графік складається з 5 щеплень: 0-й день (день звернення до лікаря), третій, сьомий, чотирнадцятий і двадцять восьмий дні.
 
Тож якщо вас вкусила, подряпала чи обслинила тварина, або її слина потрапила вам на слизові оболонки, промийте місце ураження проточною водою із господарським милом (щонайменше упродовж 10 хвилин), а потім якнайшвидше зверніться до травмпункту для проведення у разі потреби щеплення.
 
Вакцина є безоплатною для пацієнта.
 
Профілактичні щеплення рекомендовані людям, які багато контактують з тваринами (ветеринари, мисливці, лісники, зооволонтери тощо).
 
Сказ – вірусне захворювання. Воно має найвищий рівень смертності серед усіх інфекційних хвороб людини. Після появи симптомів сказ стає невиліковним – 100% хворих помирають, тож дуже важливо звертатися по допомогу вчасно.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також