На Рівненській митниці – обшуки

7867 2

Ми у соцмережах:

На Рівненській митниці – обшуки

Слідчі Державного бюро розслідувань, як стало відомо РВ, проводять обшуки у приміщеннях Рівненської митниці на вулицях Соборній та Млинівській у Рівному.

Дозвіл на обшук слідчим ДБР надав Печерський районний суд Києва у рамках кримінального провадження, відкритого 26 квітня одразу за кількома статтями Кримінального кодексу: за ч.3 ст.212, ч.1 ст.358, ч.4 ст.358, ч.2 ст.364, ч.2 ст.366.

За даними правоохоронців, на території Волинської області діє протиправна схема формування фіктивного податкового кредиту підприємствами-імпортерами транспортних засобів, в якій задіяні службові особи ГУ ДФС, митні брокери, особи, що здійснюють транспортування автомобілів на митну території України, службові особи підприємств експортерів й імпортерів.

За схемою, яку намагається викрити ДБР, під час імпорту автопідприємства ухилялися від сплати податків в особливо великих розмірах. Частину автомобілів було розмитнено на Рівненщині.

Суд надав дозвіл на вилучення документів Рівненської митниці, які стосуються ТОВ «Касма», ТОВ «Авто-Маркет Плюс, ТОВ «Лінкор ЛТД», ТОВ «МБІ Авто», ТОВ «Рейд Смарт», ПП «Брат», ТОВ «Кордіал», ТОВ «Автотрейд ЮА», ТОВ «Ларвік» , ТОВ «Руджеро», ТОВ «ЛКВ Груп» та ПП «Західторгкомплектбуд».

В.о. начальника Рівненської митниці Іван Іванов підтвердив РВ інформацію про обшуки. Зазначив, що 12 суб’єктів господарювання, документи щодо яких витребує ДБР, зареєстровані у Волинській області. На Рівненській митниці, як і  Житомирській вони лише розмитнювали автомобілі.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також