На роботу — з радістю, або Як вийти з новорічної коми

857 0

Ми у соцмережах:

На роботу — з радістю, або Як вийти з новорічної коми

Психологи все частіше відзначають післяноворічний синдром — наслідки новорічних свят. Обтяжені святковими смаколиками, нескінченним сном і телевізором, ми насилу уявляємо собі початок робочих буднів. І ось він — черговий стрес.

Багато хто зараз із ностальгією згадує те відчуття свята, якого сьогодні немає. Раніше свята були короткими, два-три дні. За цей час потрібно було встигнути багато. Люди частіше зустрічалися, активніше спілкувалися, більше було живого контакту. Тепер часу на святкування з’явилося більше, натомість радості більше не стало.

Такі тривалі святкування, з перервою 1-2 дні, дуже схожі на вимушену відпустку. Соціологи кажуть, що багато хто вважає новорічні свята нудним і виснажливим заняттям. Це не літо, коли можна вирушити на пікнік з шашликами або на річку покупатися. Крім того, багатьом не вистачає фінансів, щоб добре провести вимушені канікули. І довгоочікувані свята перетворюються на сидіння біля телевізора на пару з олів’є.

Людський організм влаштований так, що байдикування, нудьга і апатія для нього не відпочинок, а перевтома. Для багатьох вийти з такого болота стає складно. Тому і стан після новорічних свят не найкращий.

Щоб безболісно вибратися зі «святкового болота» і піти на роботу із задоволенням, за кілька днів до виходу треба постаратися повернутися до звичного режиму, в тому числі й харчування. Адже переїдання, відчуття внутрішньої важкості психологічно тільки пригнічує. Піші прогулянки, елементарна зарядка — все це буде для тіла набагато краще, ніж рясна їжа.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також