На свята ліхтарі горітимуть усю ніч

1364 0

Ми у соцмережах:

На свята ліхтарі горітимуть усю ніч

У селі Балаховичі, де ніколи не було вуличного освітлення, увечері ясно як вдень. На черзі – Острів.

До Балаховицької сільської ради входять 3 села: Балаховичі, Острів і Маюничі. Вуличне освітлення досі було лише на вулиці Варшавській в Маюничах (це крайня точка Рівненщини, яка межує з Волинню). Його облаштували у 2008 році. Інші села сільської ради увечері були неосвітлені, повідомляє Володимирець Сіті.

Як повідомив сільський голова Балахович Вадим Давидюк, за рахунок перевиконання доходів за 2019 рік вдалося частково вирішити проблему з вуличним освітленням у Балаховичах. Зокрема, освітлено центральні вулиці: Єршова аж до церкви в напрямку села Острів, від сільської ради до школи – вулиця Московська, від сільради до клубу – частина вулиці Ювілейна. Проектно-кошторисна документація обійшлася в 15 тисяч гривень, монтажно-будівельні роботи – 160 тисяч. Встановлено економні ЛЕД-лампи на 30 Ват з електронним програмуванням: тобто автоматика вмикає вуличне освітлення у найбільш затребувані години увечері і під ранок. На свята ліхтарі горітимуть усю ніч.

Днями у Балаховичах відбувся аукціон, на якому продали земельну ділянку площею 45 соток на території сільради за 185 тисяч гривень. На ці гроші вже замовили проектно-кошторисну документацію на освітлення всього села Острів. Тож в наступному році і в цьому селі буде видно увечері як вдень, сподівається голова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також