На вулицях Рівного стало більше поліцейських

1243 0

Ми у соцмережах:

На вулицях Рівного стало більше поліцейських

На початку березня керівник обласної поліції Віктор Шанський видав розпорядження про посилення охорони Рівного. На вулицях міста збільшилася кількість піших патрулів, екіпажів патрульної поліції та Національної гвардії України. Це збіглося з посиленням мобілізації в країні.

Зараз поліцейські посилено патрулюють центральну частину обласного центру, перевіряють торгові центри, кафе, магазини та підозрілих осіб. Також, за вказівкою полковника, збільшилася кількість перевірок автомобілів з метою виявлення диверсійних груп, вибухівки, зброї і наркотичних речовин. Разом із тим, поліцейські перевірятимуть дотримання рівнянами комендантської години, яка діє з 24:00 до 05:00.

Роман Штеба, очільник Рівненського відділу поліції:

— Збільшення присутності поліції на вулицях міста не пов’язано зі зміною оперативної обстановки у Рівному. Поліція періодично здійснює такі заходи. Можна сказати, що вони потрібні для профілактики. По-перше, оскільки прийшло потепління, то більша частина нарядів поліції націлена на відпочинкові місця — парки та сквери. Потрібно розуміти, що у місцях великого скупчення людей необхідна профілактична робота. Адже є випадки, коли громадяни розпивають алкогольні напої та порушують громадській спокій. По-друге, є особи, які здійснюють наркотичні закладки й інші протизаконні речі. Це теж потрібно усе припинити. По-третє, збільшилася кількість анонімних повідомлень про замінування різних торгових закладів. Оскільки багато повідомлень у Рівному припадає на ТЦ «Злата плаза», то там збільшили кількість нарядів поліції, які бережуть громадський спокій.

Щодо заходів з мобілізації, то тут поліція діє відповідно до чинного законодавства. Поліцейські не ходять по вулицях, парках і скверах з метою розшукати ухилянтів. На сьогодні люди й так стривожені ситуацією в державі. Правоохоронці діють відповідно до закону. Наше завдання — забезпечити порядок та вести профілактичну роботу, а не створювати зайву соціальну напругу. Звісно, якщо автомобіль було зупинено на блокпосту, а його водій числиться у базі даних як ухилянт, то у такому разі правоохоронці інформують про нього ТЦК.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також