На зарплату чиновникам не вистачає три мільйони

1935 0

Ми у соцмережах:

На зарплату чиновникам не вистачає три мільйони

Понад три мільйони гривень не вистачає на виплату зарплат міським чиновникам Рівного. У зв’язку з цим на друге пленарне засідання сесії міськради готують проект рішення про перегляд видатків міського бюджету.

Нестача виникла через підвищення з 1 січня цього року зарплат держслужбовців. Адже у міському бюджеті на цей рік коштів на підвищення не було передбачено. І через дефіцит ось уже два місяці працівникам органів місцевого самоврядування, як розповіла заступник міського голови Світлана Богатирчук-Кривко, не виплачують премій, а наступного місяця вони можуть залишитися й без зарплати: — Те, що відбулося підвищення зарплат, — дуже добре. Адже через низьку оплату праці держслужбовця ми не могли втримати на посадах кращих спеціалістів. Для прикладу, начальник управління освіти отримував меншу зарплату, ніж директор школи. А зараз вона дещо підвищилася. Чи набагато? Я на посаді заступника міського голови отримую трохи більше двох тисяч гривень, а раніше, до підвищення, 1300. В інших зарплати піднялися залежно від категорії. Втім, і зараз у нас у зарплатах керівників і рядових спеціалістів немає такого великого розриву, як в обласних чиновників, де голова облдержадміністрації отримує 16 тисяч гривень, а головний спеціаліст — 500 гривень. До речі, працівникам облдержадміністрації уже давно доводиться добровільно відмовлятися від усіх, передбачених держслужбовцям, надбавок і премій, а в нас, у міськвиконкомі, ще такого поки нема. Щоб вийти зі становища з дефіцитом коштів на зарплати, в Рівному збираються не лише ініціювати перегляд бюджету, а й скоротити чиновницький апарат. Міський голова Рівного Віктор Чайка не називає кількість працівників, які потраплять під скорочення, але говорить, що в сусідніх обласних центрах їх в органах місцевого самоврядування працює значно менше, ніж у Рівному. Не вдалося дізнатися цю цифру й у начальника міського управління бюджету і фінансів Володимира Балицького, хоча він запевнив, що скорочення управлінь точно не буде, адже існуюча нині їх кількість — якраз оптимальний варіант. І поділився думкою про те, що «начальників точно не скорочуватимуть, а лише рядових». Світлана Богатирчук-Кривко пояснила, що скорочення у підпорядкованій їй гуманітарній сфері відбудеться шляхом об’єднання певних служб, перегляду їхніх обов’язків і навантажень, і що вивільнення до 10% працівників торкнеться лише соціальної сфери.

Цифра: у 2005 році на утримання чиновницького апарату Рівного в міському бюджеті було передбачено 6 мільйонів 358 тисяч гривень, у 2006 — 6 мільйонів 897,2 тисячі гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також