На землі Муляренків збудують собор

3270 0

Ми у соцмережах:

На землі Муляренків збудують собор

Освячення наріжного каменю першої церкви у мікрорайоні «На Щасливому» відбулося на Покрову. Одним із перших на дійство прибув колишній голова ОДА Олексій Муляренко з дружиною Наталею. Одразу за ними прибули заступник голови Рівненської облради Віталій Ундір, голова міського суду Рівного Петро Денисюк, голова Апеляційного суду Рівненської області Олег Полюхович, колишній секретар міськради Рівного Сергій Паладійчук, міський голова Рівного Олександр Третяк, голова обласної військової адміністрації Віталій Коваль, секретар міської ради Віктор Шакирзян та бізнесмен-забудовник Роман Курис.

На місце майбутнього будівництва у супроводі численного духовенства прибув архієпископ Рівненський та Острозький ПЦУ Іларіон та предстоятель Православної церкви України Епіфаній, який і очолив богослужіння.

Основними меценатами зведення храму (церква називає таких людей ктиторами) стали згадані вже бізнесмени Роман Курис та Олексій Муляренко.

Віктор Шакирзян, секретар міськради Рівного:

Земельна ділянка, на якій буде побудовано храм, має приватного власника. Вона належить сім’ї Муляренків, і вони погодилися на те, щоб віддати її для будівництва храму. На мою думку, це дуже знакова подія. Важливо, щоб все більше людей долучалося в місті до таких проєктів, які спрямовані на добро.

Щодо того, як майбутній храм виглядатиме, то у Рівному є гарна практика організації конкурсів на кращий проєкт. Тому й цього разу буде організовано конкурс. Декілька проєктантів нададуть свої пропозиції, з яких буде обрано найкращу.

Звісно, що конкурс проєктів, оголошення результатів, підготовка необхідних паперів, розробка і затвердження графіка будівництва займуть якийсь час. Але думаю, що за декілька років храм буде збудовано, і всі бажаючі рівняни зможуть прийти на його відкриття. Вірю, що на той час українські воїни виженуть окупантів з нашої землі й цей храм справді стане символом перемоги. Бо він буде названий на честь Юрія Переможця, і, на мою думку, це дуже знаково.

Олексій Муляренко, меценат:

— У нас давно була ідея побудувати храм. Адже наша родина хотіла долучитися до розвитку духовності в області. Я зустрівся з архієпископом Рівненським та Острозьким Іларіоном, в якого запитав поради, як це краще зробити. Владика вказав мені місце, що в новому мікрорайоні Рівного можна створити архітектурно-будівельний комплекс, щоб він гарно поєднувався з будинками. Пізніше я мав зустріч з митрополитом Епіфанієм, який благословив мене на будівництво собору. Чому саме собору? В церкві служба правиться лише у вихідні, а в соборі моляться щодня.

Можливість придбати земельну ділянку з’явилася перед війною. Після переоформлення земельної ділянки вона була пожертвувана під будівництво. Вже освячено місце під будівництво та створено релігійну громаду собору на честь Георгія Переможця. Очікуємо проведення архітектурного конкурсу.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також