На жаднюгу не потрібен ніж

1933 0

Ми у соцмережах:

На жаднюгу не потрібен ніж

Кажуть, у товаристві колег зі злочинного промислу аферистів недолюблюють і одночасно поважають. Недолюблюють через спритність натури і схильність до патологічної брехні. А поважають за гнучкий розум і фантастичну винахідливість. Шахраї — великі мастаки придумувати спритні комбінацію з «чесного» відбирання грошей у лохів. Тобто, добродії чесні громадяни, у нас із вами. Для того щоб не стати раптом черговою жертвою нахабного обману, розповімо декілька свіжих історій про пригоди автомобільних аферистів.

Жадібність невиліковна При перегляді газети з безкоштовними оголошеннями про купівлю-продаж машин Олександра ніби осяяло, і він придумав до безсоромності просту схему наживи. Полягає вона в наступному. Обравши оголошення про продаж авто, він, зв’язавшись по телефону з продавцем, пропонував йому послуги з термінового продажу автомобіля. А щоб людину зацікавити, обіцяв не лише оперативно продати авто, але при здійсненні операції збільшити її вартість на 50-100 баксів. Практично одночасно набирав номер громадянина, який оголосив про бажання придбати приблизно такий же автомобіль. Йому шахрай обіцяв підшукати необхідну машину на 15-20% дешевше ринкової вартості в максимально стислий термін. Дивно, звичайно, але очевидна сумнівність усіх посередницьких пропозицій афериста мало кого насторожувала, і нестачі в «клієнтах» не було. Жадібність — козирний туз у руках усіх шахраїв. І от час і місце зустрічі «клієнтів» обговорені. З потенційним покупцем Олександр зустрічався трохи раніше. І під пристойним приводом (мовляв, торгуватися буде саме Олександр, і в його руках повинна бути готівка — людина бачить живі «бабки» і легше йде на поступки) шахрай забирав собі всі гроші. Тут треба відзначити, що поводився злочинець настільки довірчо, що люди без зайвих запитань розставалися зі своїми кровними. Безпосередньо в момент огляду авто громадяни, захопившись «залізом», зовсім втрачали пильність. Так що ні в кого не виникало і тіні підозри, коли в Олександра раптом дзвонив мобільний телефон і він, посилаючись на конфіденційність розмови, відходив убік. Декілька хвилин чекання, і от воно — прозріння. Аферист зникав без сліду разом із грошима покупця. До речі, коли міліціонерам вдалося затримати шахрая, виявилося, що він замішаний і у вбивстві. Сподіваємося, що мінімум 5-7 років злодій проведе за гратами. Хоча, як кажуть, святе місце порожнім не буває. Відповідно до духу часу сьогодні з’явилися шахраї-екстремали.

Страховка не відіграє ролі Світлофор, поворот або ви просто пригальмували біля узбіччя. Тут у корму вашого авто в’їжджає машина, за вартістю рівноцінна вашій. Підкреслимо — не якийсь «смітник», а точно така ж «тачка» або навіть дорожча. У цьому є визначений психологічний розрахунок. Коли ви, охоплені праведним гнівом, вискакуєте зі своєї покаліченої «ластівки» (сила удару досконально розраховується, так що травми виключені), з автомобиля-«тарана» з’являється респектабельно одягнена молода людина (іноді навіть приємна дамочка). Буквально через кілька секунд розмова з підвищених тонів переходить у мирне русло тверезого розбору ДТП. А навіщо шуміти, якщо молода людина цілком визнає свою провину, готова заплатити, скільки буде потрібно для ремонту вашого авто. Вона навіть натякає, що якщо не буде викликана ДАІ, то можна поговорити про моральну компенсацію. Тут, звичайно, ви починаєте трохи вибрикуватися, мовляв, машина застрахована і слід обов’язково викликати інспекторів ДАІ. Молода людина погоджується, щоправда, мимохідь нагадує: по-перше, ДАІ приїде невідомо коли, а страховики оцінять збиток по мінімуму. І за грошовою компенсацією доведеться добре побігати при зборі численних папірців. І найголовніше — у наступному році при черговому страхуванні через ДТП, що сталася, за поліс «автогромадянки» зобов’яжуть заплатити мінімум на 30% дорожче. Так що чи не краще домовитися самим, поки є така можливість?

Автосервіс-одноденка У результаті очманілий від надміру інформації постраждалий вирішує йти старим перевіреним шляхом — покласти ремонт пошкодженого автомобіля на винуватця аварії. Тим більше, як з’ясувалося, він працює в автосервісі й як бонус проведе діагностику всієї машини. У результаті обидві розбиті машини їдуть прямо в автосервіс. Автосервіс виявляється звичайним гаражем, у якому метушиться якийсь замаслений тип. Але подітися вже нікуди. Складається усний договір, відповідно до якого автомобіль через 2-3 дні повинен бути в хазяїна, у заставу беруться будь-які документи (найчастіше паспорт) слюсарів. Для більшої переконливості шахраї іноді готові для моральної компенсації дати заставу в 100-200 доларів. Що відбувається далі — здогадатися неважко. Автомобіль зникає. Гараж виявляється зйомним, кінців орендарів не знайти, паспорт підроблений. Загалом, робіть висновки...


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також