НАБУ та СБУ провели обшуки у Володимирецькому райсуді

3130 0

Ми у соцмережах:

НАБУ та СБУ провели обшуки у Володимирецькому райсуді

Про те, що у Володимирецькому районному суді 12 лютого співробітники НАБУ та СБУ провели обшук, написав адвокат Олександр Печончик.

За його даними, обшуки проводили стосовно діяльності голови суду Леоніда Закревського та судді Віталія Поровського. Інших даних він не наводить.

Аби перевірити цю інформацію, «РВ» звернулася до управління СБУ у Рівненській області. Однак, прес-секретар управління Інна Ілючок лише підтвердила факт проведення слідчих дій.

- Так, наші співробітники проводили обшуки спільно з НАБУ. Більш детальну інформацію буде надано згодом, - сказала Інна Ілючок. - У мене немає прізвищ. Знаю, що у судді, а в кого саме - не знаю.

У Національному антикорупційному бюро також не змогли надати більш детальну інформацію:

- Наразі можемо підтвердити, що 12 лютого детективи НАБУ спільно зі співробітниками СБУ за процесуального керівництва САП дійсно проводили санкціоновані слідчі дії в приміщенні одного з районних судів Рівненської області. Наразі це вся інформація, яку ми можемо повідомити з огляду на необхідність збереження таємниці слідства, - повідомила прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра.

Тим часом «РВ» вдалося дізнатися, шо обшуки могли бути пов’язані з ймовірним хабарництвом суддів. Начебто за суддями вже стежили довгий час і це пов'язано з кількома справами. 

За інформацією джерел, обшуки провели у робочому кабінеті судді Поровського, а в голови суду - також удома. 

Відомо також, що підозр ще нікому не вручали. 

У Володимирецькому райсуді інформацію про обшуки коментувати відмовились.

Нагадаємо, що Вища рада правосуддя 13 лютого звільнила суддю Поровського у відставку, однак, джерела повідомляють, що це не було пов’язано із обшуками, адже суддю мали звільнити ще раніше у зв’язку з невідповідністю посади - Вища кваліфікаційна комісія суддів у кінці грудня 2018 року суддю визнала таким, який не відповідає займаній посаді.

- Він це постійно відтягував. То на лікарняний йшов, то комісія тривалий час не збиралась, - каже джерело.

 

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також