Не довели — значить, не був п`яним за кермом: чи не вперше на Рівненщині покарали суддю

2420 0

Ми у соцмережах:

Суддя Малков

Суддя Кузнецовського міського суду Валерій Малков у серпні минулого року врізався у ВАЗ, який був припаркований у дворі будинків. Коли правоохоронці прибули на місце ДТП, то одразу помітили, що водій дивно поводиться. Від судді відчувався запах перегару, а ще у нього тремтіли руки. Але суддя Малков відмовився від проходження алкотесту.

Цікаво, що момент оформлення ДТП та «пом’я­ті» автомобілі відзняв активіст, який випадково опинився поруч. Його свідчення в подальшому й стали вирішальними для прийняття рішення. Адже адвокат п.Малкова намагався переконати Сарненський районний суд, що не його підзахисний керував автомобілем «Jac J5», а інша людина. Однак суддя Ігор Довгий у це не повірив, бо аргументи свідків та відео з нагрудних камер патрульних свідчили протилежне. Тому й визнав Валерія Малков винним у ДТП та керуванні у нетверезому стані. За це йому присудили штраф 10200 гривень та заборонили рік керувати автомобілем. Але суддя Валерій Малков подав апеляцію, яку незабаром має розглянути Рівненський апеляційний суд. Очевидно, він ще надіється повернути «права», бо ж у Кристини Ореховської з Рівненського міського суду це вийшло.

Суддю з Рівного Кристину Ореховську патрульні зупиняли у травні 2018 року на вулиці Соборній. Тоді цей інцидент наробив багато галасу. Її «Toyota Camry» випадково потрапила у поле зору поліції, бо водійка не увімкнула сигнал повороту. Патрульні зупинили автомобіль і одразу запідозрили у неї ознаки алкогольного сп’яніння, тому й оформили протокол за статтею 130 Адміністративного кодексу «Керування у нетверезому стані», який посвідчили ще два понятих. Проходити огляд на місці за допомогою «Драгера» суддя відмовилася.

Її справу направили до Рівненського міського суду, але оскільки там і працює суддею Кристина Ореховська, перенаправили у Дубенський міськрайонний суд. Там, у Дубні, адвокат Ореховської зумів перевернути усе з ніг на голову. Суддя Руслан Ралець підтримав його твердження, що на той момент в автомобілі перебувало троє дітей, яких Ореховська не могла піддати ризику, тому точно не пила. І взагалі патрульні некомпетентні, бо не запропонували їй проїхати до спеціального медичного закладу, де можна здати аналізи на вміст алкоголю. Це вона пізніше зробила самостійно у Рівненському обласному центрі психічного здоров’я. У довідці, яку вона отримала, було вказано, що фахівці медичного закладу не виявили ні слідів алкоголю, ні наркотиків у сечі судді. Разом із тим, суддя Руслан Ралець погодився з тим, що свідки, які запевняли, що Кристина Ореховська п’яна, поводилися дивно. Через це суд відкинув їхні свідчення. Відтак суддю Рівненського міського суду Кристину Ореховську було офіційно визнано невинною.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також