Начальникопад у Рівному

2786 0

Ми у соцмережах:

Володимир Дяк

Департамент інфраструктури та благоустрою — така структура тепер діятиме у виконкомі Рівного. Його створюють, об’єднавши управління транспорту і зв’язку та управління житлово-комунального господарства. Хто керуватиме департаментом — поки не відомо. А от начальники управлінь, з яких його створили, уже «не при ділах».

Начальник управління транспорту Ярослав Сахнюк тривалий час був на лікарняному, а тепер пішов у відпустку. А керівника управління ЖКГ Володимира Пилипчука відсторонили від виконання обов’язків. Проти нього розпочали службове розслідування — запідозрили у перевищенні повноважень, і триватиме воно до 19 березня. Пилипчук, звісно ж, все заперечує. «Ну просили ж піти добровільно…» — схоже, так виглядає насправді ця ситуація.

Позбутись управлінців, поставлених на посади Хомком, теперішньому заступнику міського голови з питань ЖКГ, якого призначили за квотою партії «Рівне Разом», Володимиру Дяку не важко. Адже він, колишній прокурор, добре орієнтується в букві закону.

Володимир Дяк, заступник міського голови:

— Інтегрувати управління транспорту і ЖКГ в один департамент вкрай необхідно. По-перше, це покращить наші позиції у переговорах з інвесторами. По-друге, усі питання будуть набагато швидше вирішуватися.

Наприклад, на засіданні координаційної ради з безпеки руху обговорювали можливість встановлення лежачих поліцейських. Управління транспорту подало пропозиції, а ми їх підтримали, проте потім почули від ЖКГ, що їх не втілять, бо немає фінансування. Такі розбіжності не виникали б, якби управління працювали разом.

У цих управліннях працює багато людей, які займаються якимсь формалізмом. Наразі в двох управліннях налічується 40 осіб, а в новому департаменті працюватиме 43 особи. Неефективні працівники будуть звільнені. Можливо, новий департамент не знаходитиметься у приміщенні на вулиці Шевченка, де зараз розташовані управління транспорту і ЖКГ. Зараз триває пошук підходящого приміщення. Плануємо, що процес створення департаменту триватиме близько двох місяців.

Також почалася зміна кадрів в управлінні містобудування та архітектури. Начальника управління УКБ Сергія Кушніра замінили на Володимира Ляшука, який працював у будівельній компанії «Спеціалізоване управління-39». Позаштатним радником міського голови Олександра Третяка з питань забудови міста призначили голову обласної Спілки архітекторів Олександра Матвіюка. Триває пошук головного архітектора Рівного. Два заступники головного архітектора теж не на роботі — Андрій Юрков перебуває у відпустці, а Віктор Вівсяник — на лікарняному.

Попередній начальник управління економіки Рівного Микола Кирея пішов на пенсію. Замість нього призначили острожанина Володимира Липка, який раніше працював директором ТОВ «Реноме-Партнер».

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також