Над Рівним «ревіли» неозброєні «СУ-24»

2360 0

Ми у соцмережах:

Над Рівним «ревіли» неозброєні «СУ-24»

Політ двох бойових штурмовиків над Рівним цих вихідних викликав чималий резонанс. Різкий гул в небі привернув увагу багатьох рівнян, для яких такі звуки незвичні. Жителі обласного центру припускали, що у льотчиків були навчальні польоти, проте стратегічні штурмовики насправді робили коло, щоб розвернутися та «обстріляти» ціль на військовому полігоні поблизу села Нова Любомирка Рівненського району, де минулими тижнями проходили масштабні навчання військової авіації.

Анатолій Прошин, речник ОК «Захід»:

— Саме наш рівненський полігон був обраний для проведення цих унікальних навчань, адже на ньому дуже добре розвинута інфраструктура. У нас можна відпрацьовувати постріли із усіх видів військової техніки: БМП, танків, артилерії, системи протиповітряних сил. Разом із тим, може тренуватися й армійська авіація.

Самі навчання, які вже закінчилися, було змодельовано з реальних бойових ситуацій, що уже траплялися у зоні ООС. Механізована бригада, яка підпорядковується нашому оперативному командуванню, вчилася вести бій та взаємодіяти із армійською авіацією та повітряними силами. Під керівництвом генерал-лейтенанта Олександра Павлюка механізована бригада вела наступальні дії та потім оборонялася від ударів «противника».

Із боку повітряних сил було залучено гвинтокрили МІ-8, які використовуються як транспортні, скажімо, для порятунку поранених із поля бою. Разом із ними працювали ударні гелікоптери МІ-24, які здатні знищувати скупчення піхоти та техніки противника.

Одним із етапів навчань також були польоти надзвукових штурмовиків СУ-24. Їх особливістю є спеціальна траєкторія розвороту з маневром на швидкості, щоб зайти на ціль. Наголошу: коли штурмовики пролітали над Рівним, то на їхньому борту озброєння не було.

До слова, вперше за історію незалежної України льотчики ударних гелікоптерів тренувалися уражати наземні цілі у нічний час. Робити це пілотам допомагали прибори нічого бачення на шоломах.

Ігор Яременко, начальник армійської авіації командування Сухопутних військ України:

З кожним роком армійська авіація набуває більшої спроможності, підготовка екіпажів уже є більш сучасною, а вимоги до самих льотчиків більш суворими.

Григорій Ситник, командир вертолітної ескадрильї:

— Рівненський полігон дуже зручний для виконання польотів. Адже усі цілі перебувають недалеко і польоти виконуються швидко. Дуже багато наших льотчиків уже тут тренувалося. В останні роки усі масштабні навчання виконуються саме на цьому полігоні.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також