Вручили орден сина мамі військовика з Вараша, який врятував побратима, але сам загинув

696 0

Ми у соцмережах:

Вручили орден сина мамі військовика з Вараша, який врятував побратима, але сам загинув

Михайла Дворака нагороджено орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Нагороду матері воїна - Ганні Дворак вручили побратими нашого Героя з військової частини А2077, міський голова м.Вараш Олександр Мензул, начальник Вараської МВА Людмила Мариніна та начальник Вараського РТЦК та СП Андрій Скляров.

Побратими, які приїхали із передової, розповіли, що під час свого останнього бою, перед смертю, Михайло Дворак врятував пораненого бійця.

- Коли він виносив пораненого побратима із поля бою, то по йому прилетів дрон-камікадзе. Той хлопець, якого він врятував, розповідав, що Михайло ніс його на руках, тому його лиш гарячим повітрям обдуло…Він закрив його собою, врятувавши йому життя… ділиться один із військовиків Олександр.

Михайло Дворак (на фото) народився у Вараші. Після школи навчався на програміста у Луцькому національному технічному університеті, який у 2012 році завершив. У жовтні 2022 року чоловіка мобілізували до війська – у званні старшого солдата служив оператором групи у загоні спеціального призначення 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго. 36-річний житель Вараша потрапив під мінометний обстріл біля с.Вербове Пологівського району Запорізької області. Поховано Героя на Алеї Героїв кладовища у с.Стара Рафалівка. Вічна пам'ять і слава полеглому захиснику України!

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також