Наталія Королевська: "Економічне диво в Україні — можливе!"

1374 0

Ми у соцмережах:

Наталія Королевська: "Економічне диво в Україні — можливе!"

Під час свого візиту на Рівненщину лідер партії "Україна — Вперед!" Наталія Королевська презентувала мешканцям області свою програму розвитку держави "Нова економіка — Нова країна". Народний депутат ознайомила рівнян із власним чітким баченням подолання економічної і політичної кризи в країні, розповіла про те, як підняти мінімальні зарплатні до 1000 євро, а пенсії до 500 євро, наголосила, що корупцію подолати можливо, якщо до влади прийдуть нові лідери.

Більше тисячі людей прийшло до міського Палацу культури «Текстильник» на зустріч із лідером нової формації. Наталія Королевська ознайомила рівнян з основними тезами програми «Нова економіка — Нова країна». Для всіх пунктів плану розвитку чітко розписано конкретні терміни їхнього виконання — від трьох місяців до трьох років. Економіст за фахом, Наталія Королевська вбачає стратегію підняття економіки країни у зміні існуючої вертикалі влади, підтримці національного виробника, подоланні рівня бідності українців. За словами Наталії Королевської, нинішня згубна економічна політика уряду об'єднала проти себе всіх українців, котрі не в змозі вижити на пенсію у 800 гривень чи на зарплату в півтори тисячі гривень.

 
— За всі ці 20 років нам розповідають про європейський вибір, змінюються партії та політики, — говорить Наталя Королевська. — Проте відколи Україна отримала свободу, з кожним роком ми все більше втрачаємо свій потенціал. Двадцять років тому наша країна входила в десятку найперспективніших економік світу, а зараз ми перебуваємо на останньому місці. Найгірше, що з кожним роком якість життя людей лише погіршується. Я багато їжджу по країні і всюди люди задають мені однакові запитання: як прожити на 800 гривень пенсії чи на півтори тисячі зарплати, як молоді отримати перше робоче місце і бути впевненим в завтрашньому дні. На жаль, пенсія у нашій країні в чотири рази менша, ніж у Польщі, і у вісім разів менша, ніж у Німеччині. Інвестиції, які до нас надходять, на порядок нижчі, ніж ті, що приходять до найближчих сусідів. Ми розуміємо, що повинні й можемо жити краще. Лідер партії «Україна — Вперед!» також зазначила, що завдяки потенціалу і можливостям, які ще залишилися в країні, реально досягти таких результатів, коли в Україні мінімальна пенсія становитиме 500 євро, а мінімальна заробітна плата — 1000 євро. Закладаючи основні засади програми «Нова економіка — Нова країна», команда Наталії Королевської орієнтувалася не на макроекономічні показники, а на економіку окремої людини, окремої сім'ї.
 
Лідер партії «Україна — Вперед!» впевнена, що в Україні можливе економічне диво. Проте лише за умови, якщо це кероване економічне диво. Для його здійснення потрібно зробити всього п'ять кроків: подолати корупцію, реформувати систему правосуддя, здійснити тотальну дерегуляцію, створити сприятливий інвест-клімат, розвивати інфраструктуру. — Це коли ми всією країною разом працюємо на реалізацію єдиного економічного плану, — каже Наталя Королевська. - Коли прекрасно розуміємо послідовність дій і тих результатів, яких можемо досягти. Ми прорахували, які стандарти життя у нас можуть бути, якщо використати той потенціал, який ще є в нашій країні. І ми поставили собі за мету, що мінімальна пенсія буде 500 євро, а мінімальна зарплатня 1000 євро. Як це зробити — не секрет ні для кого. Сьогодні половина бюджету, половина потенціалу країни перебуває в тіні. Сьогодні корупція становить 10 мільярдів щорічних хабарів. А це 200 тисяч робочих місць, це відразу добавка до пенсії кожному пенсіонеру у 600 гривень. Ми вивчили досвід країн, які були в такій же складній ситуації, як Україна. Ми брали до уваги приклад Бразилії, де за кілька років змогли створити 14 мільйонів робочих місць. Ми брали до уваги приклад індійського уряду, коли правильно поставлені пріоритети на IT-галузі змогли створити економіку нової якості. Приклад тієї ж Грузії доводить, що економічне диво можливе і в нашій країні.
 
За словами Наталії Королевської, головна заслуга наших політиків за 20 років незалежності країни полягає в тому, що вони переконали людей, що побороти корупцію неможливо. — Політики змусили людей повірити в те, що ті умови, в яких ми живемо, — це наша доля, наша місія. Я ж впевнена, що корупцію перемогти не тільки можливо, а у нас іншого виходу просто немає, — наголосила лідер партії «Україна — Вперед!». - Коли я спілкувалася з президентом Грузії, у минулому найбільш корумпованої країни на пострадянському просторі, я запитала у нього, як він поборов корупцію. Як зробив так, що немає хабарів, що економіка працює. Виявляється, все геніальне — просто. Цей чоловік зміг привести до влади нових лідерів. Людей, які поставили мету змінити країну, довести собі й людям, що можна жити по-іншому. І у них це вийшло. Якщо наша країна після війни змогла мобілізувати свої зусилля і відродити країну з руїн. Я дивлюсь на Німеччину, яка, програвши війну, зуміла створити одну з найсильніших економік у світі. А ми за 20 років не збудували жодного високотехнологічного підприємства, не змогли забезпечити жодної серйозної автомагістралі, не змогли реалізувати свій колосальний потенціал.
 
Одним з найперших кроків подолання тотальної корупції в країні Наталія Королевська вважає позбавлення депутатів усіх пільг і привілеїв. Щоб народні обранці сприймали депутатство як звичайну роботу із середньою зарплатнею, яка залежатиме від конкретних результатів роботи. Тоді, відповідно, й зникне бажання бізнесу рухатись у політику. Як приклад правильної кадрової політики Наталія Королевська назвала професійну підготовку працівників ХАЕС. — Хоч десь в нашій країні ще дотримуються професійного рівня підготовки кадрів, а не кон'юнктурного способу призначення на посади, - зазначила Наталія Королевська. — Тут, щоб людина виросла до керівної посади, повинно пройти як мінімум 15 років, і лише тоді їй буде довірено право серйозного управління. Це дуже правильна школа. На жаль, ні в політиці, ні в державному управлінні, ні у виконавчій владі сьогодні немає школи. Туди потрапляють частіше за гроші. А потім це й відгукується нам політичними й економічними катаклізмами. Якби нашим парламентарям спочатку давали муляж парламенту, вчили б писати закони, натискати на кнопки, відстоювати інтереси громадян, і за результатами цього навчання люди обирали б найдостойніших, тоді й якість парламенту була б зовсім інша. Також Наталя Королевська вважає, що при реалізації програми «Нова економіка — Нова країна» необхідно зробити акцент на підтримці національного виробника, розвитку внутрішнього ринку, збільшенні попиту за рахунок зростання доходів людей. Вивчаючи досвід роботи місцевих виробників, Наталія Королевська побувала на приватній рівненській фірмі «МіС», яка займається пошиттям дитячого одягу та сумок. Як зазначила пані Наталія, сьогодні в Україні близько 80 відсотків продукції легкої промисловості — це китайські товари, купуючи які, ми створюємо робочі місця для китайських, а не вітчизняних працівників. Натомість український виробник, виготовляючи набагато якіснішу продукцію, не в змозі на рівних конкурувати із закордонними постачальниками, бо буквально «задавлений» рідними податками.
 
— Я не випадково завітала саме на ваше підприємство, — зазначила Наталія Королевська. — Як голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва скажу, що ми сьогодні в парламенті розробляємо програму підтримки вітчизняної легкої промисловості. Ця програма передбачає створення робочих місць, залучення інвестицій, соціальні гарантії. За словами Наталії Королевської, за минулий місяць у партію «Україна — Вперед!» вступило 10 тисяч осіб і 50 тисяч заповнили анкети прихильників дій партії, які готові працювати на благо країни на волонтерських засадах. — Ми взяли на себе велику відповідальність, створивши нову політичну силу, — зазначила Наталія Королевська. - Це непросто, і жодних ілюзій ми не плекаємо. Але ми розуміємо: якщо зараз не привести в політику нових лідерів, якщо зараз не змінити її якість, то країна, як була двадцять років у болоті політичного минулого, так в ньому житиме і надалі. І для того, щоб реалізувати політику й економіку нової якості, безумовно, потрібні нові лідери. Ми зробимо все, щоб вже під час парламентських виборів-2012 забезпечити соціальний і політичний ліфт тим людям, які своїми справами, своїми вчинками і громадянською позицією довели готовність боротися за наше спільне майбутнє.
 
Ми прекрасно розуміємо, що можна багато говорити про політику, можна розповідати про те, як ми любимо свою країну, можна красиво вести політичні дебати. Але ми добре усвідомлюємо, що не змінивши ситуацію в економіці, не змінивши якість життя наших людей, ми ніколи не збудуємо сильну і незалежну Україну.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також