Обласна рада «розташувала» три дитячі заклади на гектарах землі на Чорновола, які їй не належать

1545 0

Ми у соцмережах:

Юннати мають зараз майже 8 гектарів землі для наукових  досліджень та спостережень

«У нас рекорд!» — вигукнув у сесійній залі депутат Рівненської облради Микола Драганчук. Адже сесія, що відбулася 16 лютого, тривала лише... 29 хвилин. А головним питанням в короткому порядку денному сесії було об’єднання трьох позашкільних закладів в один — з «пропискою» на вулиці Чорновола у Рівному.

Ще торік, коли цю ідею тільки обговорювали, обласні депутати жваво дискутували, переймаючись можливими проблемами із землею. Адже йшлося про об’єднання трьох закладів — Центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Центру національно-патріотичного виховання та станції юних натуралістів, яка й розташована на вул.Чорновола на майже 8 гектарах землі. Паркан цієї величезної території — поряд з новобудовами мікрорайону «На Щасливому». Тож у депутатів облради були певні побоювання, що заклад може втратити цю землю. Коли ж з’ясувалося, що земля юннатів на вулиці Чорновола — власність не області, а міста, то питання щодо «прописки» на цю територію ще двох дошкільних закладів обласні депутати дуже швидко вирішили. Не поцікавившись, які ж наміри щодо цієї землі є у міської влади Рівного — адже обласна станція юних натуралістів має лише право на користування цими ділянками у наукових цілях.

Сергій Свисталюк, заступник голови Рівненської облради:

— Потрібно було завершити бюрократичну процедуру з об’єднанням позашкільних закладів. Ідея об’єднання полягає у тому, щоб зменшити кількість директорів, заступників та бухгалтерів. Тобто на всі три заклади буде один директор та бухгалтер. Обласна рада ухвалила рішення, що така оптимізація є правильною. На діяльність гуртків та роботу вихователів ці перестановки не вплинуть. Навпаки, для дітей буде більше активностей — окрім гуртка техніків, патріотичного виховання, натуралістів і краєзнавців, ще має з’явитися естетичний напрямок та соціальна реабілітація.

Щодо землі на вулиці Чорновола, то її фактичним власником є Рівне, а обласна станція юних натуралістів нею лише користується. Потрібно розуміти, що у міської та обласної рад не все гладко у відносинах. Не завжди місто віддає нам землю під обласними закладами. Тому зробити щось з цією землею нереально. Бо обласній раді потрібно було б звертатися до міської, щоб проводити певні дії з землею. В результаті це створить великий скандал. По-друге, дуже мало шансів, що Рівне ось так просто віддасть такий великий кусок землі для обласної ради. Через це усі розмови про землю — це лише чутки, які не відповідають дійсності.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також