Навколо базару — оновлення: «Пересопницький» закрили, а поряд — будують торгово-офісний центр

7094 0

Ми у соцмережах:

Навколо базару — оновлення: «Пересопницький» закрили, а поряд — будують торгово-офісний центр

Один з найстаріших торгових центрів у Рівному — «Пересопницький» — закрили на ремонт. Частина підприємців, які там працювали, переїхали у приміщення неподалік, яке має, між іншим, і подібну назву — «Пересопниця Нова». А от що буде на місці старого павільйону — наразі тільки розмови.

«Пересопницький» відкрили у 90-х у двоповерховій будівлі на розі вулиць Гетьмана Полуботка та Пересопницької, які за «совєтів» називалися Радянська та Карла Макса. На той час центр пропонував кращі, аніж на ринку, умови і приваблював як торговців, так і покупців. Втім, з роками вигляд центру став суттєво програвати навіть базару, тож рішення закрити його на ремонт — виправдане та на часі.

Втім, як розповідають базарники, перш ніж закритися на ремонт, власники центру втратили частину орендарів — через орендну плату. Окрім того, на вхідних дверях нині висить оголошення про розпродаж холодильних вітрин, холодильних камер та обладнання, що ще більше розбурило плітки про те, що після ремонту у приміщенні вже не торгуватимуть продуктами. Як розповідають торговці, які працюють біля «Пересопницького», на його місці начебто планують відкривати магазин побутової хімії однієї з відомих мереж в Україні.

За даними з державних реєстрів, належить ТОВ «Пересопницьке» родині рівненських бізнесменів Ольги та Олексія Мойсеєнків. Земельна ділянка під будівлею колишньої фабрики на Пересопницькій, 49 — у власності міста, Олексій Мойсеєнко її орендує. Щодо самої будівлі, то вона належить «Архімеду 005», ще одному товариству родини Мойсеєнків.

— Реконструкції поки не плануємо. Оскільки орендарі виїхали, то просто внутрішній ремонт можливий і підготовка до інших орендарів, — розповідає директорка та співвласниця ТОВ «Пересопницьке» Ольга Мойсеєнко. На запитання, чи торгуватимуть після ремонту у будівлі й надалі продуктами, зазначила: «У приміщенні, яке мені належить, все залишається так, як і було».

Ремонт «Пересопницького» — не єдина зміна біля продовольчого ринку. На місці згорілого кілька років тому м’ясного павільйону, що поряд з ТЦ «Ліон», будуватимуть торгово-офісне приміщення на три поверхи. Містобудівні умови та обмеження власники отримали у червні, а проєкт новобуду пройшов слухання архітектурно-містобудівної ради у лютому. Власниками будівництва, а заодно приміщення згорілого магазину та земельної ділянки, відповідно до документів, є Андрій Захарук та Андрій Вдовиченко. Останній — працівник українського посольства в Італії та син начальника судової адміністрації на Рівненщині Віктора Вдовиченка. А Андрій Захарук — син Миколи Захарука, співвласника торгового дому «Пересопниця».

Олеся АНТОНЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також