Найближчим часом відома суддя-блогерка не судитиме

2159 1

Ми у соцмережах:

Найближчим часом відома суддя-блогерка не судитиме

Вища кваліфікаційна комісія суддів України не рекомендувала для призначення на посаду судді безстроково відому суддю-блогерку Олександру Жуковську з Дубенського міськрайсуду.

- Найближчим часом правосуддя не здійснюватиму, оскільки Вища кваліфікаційна комісія суддів України  не рекомендувала мене для призначення на посаду судді безстроково. А відклала рекомендацію без пояснення причин, - повідомила суддя Олександра Жуковська, яке веде свій блог у мережі Фейсбук.

З 17 січня 2019 суддя залишилась без повноважень, бо скінчився п’ятирічний строк перебування на посаді.

Раніше Олександра Жуковська розповідала, що найскладніша і водночас найцікавіша сфера діяльності — це розгляд кримінальних проваджень. Вона ухвалила 95 вироків. Із них 5 виправдувальних, тобто 5,3%, інші — обвинувальні. Скасовано вищою інстанцією 2 вироки, тобто 2,1%. Але це ще не остаточна цифра, оскільки 8 вироків знаходяться на розгляді колегії суддів апеляційної інстанції і досі не набрали законної сили.

- Всього прийняла 2877 рішень, постановлених за результатами проведення близько 10 000 судових засідань… у різних юрисдикціях, за різними правилами… після багатьох годин заслуховування позицій сторін, дослідження доказів, у тому числі допитів свідків, безлічі годин в нарадчих кімнатах… Сотні надрукованих аркушів… Тисячі людських історій, пропущених через серце і розум, викладених на папері… Тисячі захищених і відновлених людських прав… а на противагу — приблизно половина незадоволених через програш, - так розповідала Олександра Жуковська про свою 5-річну роботу у судді виданню Рravo.ua .


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також