Найкраще для здоров’я — не сидіти вдома

1351 0

Ми у соцмережах:

Найкраще для здоров’я — не сидіти вдома

Як запевняють дослідники, подорожувати — це не просто приємно, а ще й корисно для здоров'я.

Для того, щоб успішно протистояти різноманітним бактеріям і інфекціям, організму потрібні антитіла, тобто білки, які забезпечують ефективну роботу імунної системи. А для того, щоб ці антитіла з'являлися, імунну систему треба тренувати. Ось чому навіть маленьким дітям рекомендують гратися на свіжому повітрі й частіше змінювати обстановку, щоб організм стикався з різноманітними патогенами і тренував себе на випадок масивного їхнього вторгнення. А подорожі, виявляється, забезпечують ідеальне тренування імунітету.

Другий плюс — очевидний. Приємна поїздка в яку-небудь теплу країну допомагає знизити рівень стресу і відволіктися від тривог у повсякденному житті. Крім того, якщо ви обираєте ще й місця з чистим повітрям, багато гуляєте, купаєтеся, катаєтеся на велосипеді, то цим приносите своєму організму величезну користь.

Отож якщо хочете підтримувати мозок і організм в активному стані, то більше подорожуйте. Ніщо так не отупляє людину, як рутина, тобто необхідність постійно день у день і рік у рік виконувати одні й ті ж дії. Зміна вражень, яку забезпечують нам подорожі, — це прекрасне тренування для мозку, а також можливість для спілкування з багатьма новими людьми.

Крім того, якщо ви любите подорожувати і робите це часто, то таким чином знижуєте ризик інфаркту. До такого висновку дійшли американські дослідники, які з'ясували, що щорічні подорожі зменшують небезпеку хвороб серця, включаючи й інфаркти, за рахунок зниження рівня стресу.

Ще одна перевага може здатися суперечливою, але вона існує. Якщо наше життя складається з набору однакових дій, то роки починають летіти із шаленою швидкістю. Не встигли привітати близьких і рідних з Новим роком, як доводиться знову купувати новорічні подарунки. Щоб розтягнути час, нам потрібні нові враження, і саме відпустка і подорожі їх забезпечують. Тим самим поїздки побічно продовжують життя, нехай навіть ми і проживемо стільки ж, скільки жили, якби сиділи вдома. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також