«Не хочуть чиновники ворушитися — будемо діяти самі», — заявляє Юрій Ходаковський, ініціатор реконструкції тенісних кортів у парку ім. Шевченка

1624 0

Ми у соцмережах:

«Не хочуть чиновники ворушитися — будемо діяти самі», — заявляє Юрій Ходаковський, ініціатор реконструкції тенісних кортів у парку ім. Шевченка

Щоб пограти у теніс, більшості рівнян доведеться їхати на приватні корти. Бо позайматися безплатно навряд чи вийде. І це в той час як у центрі Рівного є майданчик, на якому можна було б як тренуватися, так і проводити спортивні турніри. Занедбані тенісні корти у парку ім. Шевченка вже давно потребують оновлення.

Відновлення старих кортів дало б можливість займатися улюбленим спортом сотням рівнян, — вважає Юрій Ходаковський, який ще в 90-х разом з однодумцями заснував місцевий осередок ГО «Федерація тенісу України у Рівненській області». Наприкінці грудня він написав міському голові петицію, в якій просив створити робочу групу з чиновників, депутатів та активістів, яка б зайнялася цим питанням.

За рекордні п’ять днів його звернення набрало 250 голосів, тож Олександр Третяк був змушений відповісти. У відповіді голови вказано, що ще у 2021 році було затверджено програму, якою, зокрема, передбачалися видатки на реконструкцію тенісних кортів (у тому числі й на проєктно-кошторисну документацію) на 2022 та 2023 роки. Однак кошти не виділяли у зв’язку з воєнним станом.

Автора петиції ця відповідь не задовольнила. Тому в січні 2023-го він написав міському голові ще два листи, а у лютому — ще одну петицію, і тепер чекає на них відповідь. А тим часом, уже має ідею, як відновити тенісні корти без міських грошей — аби лиш дозвіл дали.

Юрій Ходаковський, ініціатор відновлення тенісних кортів:

— Ці корти збудовано ще 1985-го, і з того часу ремонту вони не бачили, заростають бур’яном. А могли б уже давно бути в нормальному стані, було б тільки бажання міської влади. Багато років ми намагаємося привернути увагу до цієї проблеми і щиро сподіваємося, що корти все ж будуть виконувати свою пряму функцію. Бо містом вже ходять чутки, що на тому місці можуть поставити атракціон типу гойдалок або що на ласий шматок землі у парку поклав око котрийсь забудовник. От 2019-го кудись зняли і вивезли огорожу. Будиночок, в якому переодягалися тенісисти, баскетболісти і футболісти, взагалі став складом…

Реконструкція кортів однозначно потрібна. Хтось скаже: які можуть бути тенісні корти у воєнний час? Але ж на будівництво стадіону «Авангард» у міському бюджеті знайшли мільйони гривень! А тут жодної копійки з міської скарбниці не просимо, навпаки, плануємо залучити на відновлення грантові кошти, маємо навіть передпроєктні пропозиції. Не хочуть чиновники ворушитися — будемо діяти самі. Днями зареєстрували ГО «Молодіжна асоціація тенісу Рівненської територіальної громади», зустрічалися з деякими міськими депутатами, з начальником міського управління у справах сім’ї, молоді та спорту. На місці розбитих кортів потрібно зробити сучасний спортивний тенісний центр європейського рівня під назвою: Теніс парк Рівне. На кортах тенісного центру зможуть тренуватися діти, проводитимуться чемпіонати міста, змагання всеукраїнського рівня, а також міжнародні тенісні турніри.

Тим більше, що капітального ремонту ці корти і не потребують. Їх можна зробити ґрунтовими, це буде недорого і практично. Також варто оновити сітку, огорожу, трибуни. Все, чого ми просимо від влади, — зробити декілька розумних кроків, а саме: створити робочу групу з фахівців і передати корти від міського об’єднання парків культури і відпочинку у підпорядкування міському «Спорту для всіх». Тоді вони зможуть уже укласти договори з громадськими організаціями, а ті — знайдуть грантове фінансування. Дуже хочеться, щоб у міській ДЮСШ нарешті з’явилася власна тенісна секція, бо наразі у Рівному діє лише обласна, у школі олімпійського резерву. Це також дало б можливість більшій кількості талановитих дітей займатися улюбленим спортом. А ще теніс у парку міг би стати своєрідним розвантаженням для ветеранів війни та їхніх родин, бо спорт також лікує — фізично та емоційно.

Пізніше стало відомо, що на минулій сесії міськради Рівного все ж передбачили кошти на реконструкцію старих тенісних кортів у парку Шевченка -  планують витратити близько 1,6 млн. гривень. 


Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також