Не лише Чайчина алея: перехід у центрі Рівного також відремонтують

955 0

Ми у соцмережах:

Не лише Чайчина алея: перехід у центрі Рівного також відремонтують

На бульварі Незалежності тривають роботи з благоустрою, щоб перехожим більше не довелося нарікати на стару плитку, яка з плином часу просіла в деяких місцях. Раніше міські комунальники позбулися кількох провалів на ділянці біля кінотеатру «Україна», а потім перейшли й на інші нерівні місця — відпрацьований матеріал знімають, провал під ним вирівнюють, а зверху укладають кращі екземпляри старої плитки, замінюючи побиту. Якщо ж плити відновленню не підлягають, їх міняють на нові. А щоб опади не підтоплювали Чайчину алею і не утворювали великі калюжі, майстри взялися й за відновлення ділянок водовідведення. Бригади працюють згідно з графіком.

Також планують узятися й за підземний пішохідний перехід біля великого фонтана, що сполучає бульвар Незалежності з вулицею Директорії та проспектом Миру. Ще понад два тижні тому тамтешні торговці залишили кіоски, попередивши клієнтів про переїзд через ремонт. І хоч про капітальні роботи не йдеться, все ж рівняни давно зауважували, що оновлення там — потрібне.

Руслан Гудима, директор департаменту інфраструктури та благоустрою міста:

— Наразі йдеться лише про роботи у межах поточного ремонту: підправити необхідне, щоб перехід не продовжував руйнуватися, треба призупинити цей процес. Звісно, хотілося би відремонтувати усі підземні переходи міста, але через війну капітальні роботи поки не на часі, тому реагуємо локально. Бо якщо проґавимо момент і запустимо проблему — потім буде гірше. Тому намагаємося зробити все від нас залежне. Тим більше, цей перехід розташовано у центральній частині міста, і щодня ним користується чимало людей. Коли саме торговці зможуть повернутися назад до переходу (і чи повернуться взагалі) — це уже питання в компетенції міського ШЕУ, яке є балансоутримувачем таких споруд, чи будуть вони проводити конкурс серед орендарів торгових площ.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також