Не передбачили? У комунальних автобусах школярі їздять за повну ціну

7 0

Ми у соцмережах:

Не передбачили? У комунальних автобусах школярі їздять за повну ціну

Навчальний рік розпочався місяць тому, а рівненські школярі уже зіткнулися з актуальною для багатьох проблемою — доїздом. Зазвичай учнівський квиток дає можливість проїхати у тролейбусі за пів ціни і заплатити всього чотири гривні замість восьми. Так само й водії приватних маршруток по Рівному щороку з початком осені й до 1 червня беруть з дітей шкільного віку по 6 гривень замість 12. А як бути з новими комунальними автобусами, які також курсують по місту? Нещодавно одна з рівнянок поскаржилася у соцмережах, що дитині довелося їхати в автобусі № 6 за повну ціну у 12 грн.

Святослав Клічук, депутат міської ради Рівного:

— До мене звернулась рівнянка з проханням про пільговий проїзд для учнів (та студентів) у комунальних маршрутках. Суть проблеми полягає в тому, що за умовами договору в автобусах, які належать КП «Рівнеелектроавтотранс», не передбачено такої пільги. Це неправильно. Я вважаю, що така пільга потрібна, і уже написав депутатське звернення на ім’я в.о. міського голови. Наша фракція готова підтримати усі необхідні рішення, в тому числі зміни до бюджету.

Речник КП «Рівнеелектроавтотранс» Антон Бриних підтвердив, що наразі пільгового проїду для школярів у комунальних автобусах немає. Виправити ситуацію допомогло б відповідне рішення міської влади.

Деякі батьки також цікавляться, а де взяти учнівський квиток? До слова, обзавестися таким документом зовсім нескладно. Порожні «корочки» можна придбати як у канцелярських магазинах, так і на центральному базарі — коштують близько 30 гривень. Разом з фотокарткою та записаними на окремому папірці даними учня (прізвище, ім’я, по батькові та дата народження) занести класному керівнику або вчителю молодших класів (якщо йдеться про 1–4 класи). А вже за день-два отримаєте проштамповане посвідчення за підписом директора навчального закладу.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також