Не пити, не курити і не спати з тваринами

1471 0

Ми у соцмережах:

Не пити, не курити і не спати з тваринами

Згідно зі статистикою, майже у 27% людей є проблеми зі сном. І 73% стикаються з цим періодично. Причини безсоння не завжди пов'язані зі здоров'ям. Особливо на відпочинок впливають наші дії безпосередньо перед відходом до сну.

 


Куріння
Як і кофеїн, нікотин має стимулюючу дію на організм: підвищується тиск, частішає серцебиття, підвищується мозкова активність. Навіть якщо ви зможете заснути, якість сну буде низькою і вранці ви, скоріше за все, прокинетеся втомленими.

Заняття спортом

Фізична активність може підвищити якість сну, проте не тоді, коли ви тренуєтеся безпосередньо перед сном. Завершуйте фізичну активність як мінімум за 3-4 години до сну, щоб організм встиг повернутися до нормального режиму роботи.

 Пити занадто багато води

У такому випадку, ймовірно, вам доведеться прокинутися посеред ночі для походу в туалет, а вранці будуть мішки під очима.

Вечірній сон

Якщо подрімаєте під вечір, то напевне зіб'єте режим. Навіть денний сон може бути  причиною поганого сну, тому обмежтеся 15-30 хвилинами, якщо справді не можете впоратися із собою.

Творча діяльність

Коли ви малюєте, пишете, граєте на музичному інструменті перед сном, ваш мозок дуже активний. Після цього йому потрібен якийсь час, щоб заспокоїтися. Тому не варто за годину до сну занадто навантажувати мозок.

Використання електронних пристроїв

Планшети, смартфони, комп'ютери, ноутбуки, телевізори - всі електронні прилади з екраном випромінюють синє світло, який знижує рівень вироблення мелатоніну - гормону, що відповідає за відчуття сонливості. Тому за 2-3 години перед сном відкладіть всі гаджети.

Прийом таблеток

Деякі лікарські препарати можуть впливати на якість сну. Тому варто проконсультуватися в лікаря, коли краще приймати ті чи інші ліки і як вони впливають на сон.

Прояв сильних емоцій

Перегляд новин, спортивних подій, суперечки в соціальних мережах та інші речі, які змушують вас нервувати, чинять негативний вплив на сон. Навіть занадто страшна або сумна книга може стати причиною безсоння. Постарайтеся за годину до сну убезпечити свій мозок від сильних потрясінь.

Гаряча ванна

Багато хто вважає, що гаряча ванна допомагає заснути. Але як з’ясували вчені, навпаки, вона може викликати проблеми зі сном через стимулюючий ефект. Тому якщо почуваєтеся занадто схвильованими, прийміть прохолодний або теплий душ.

Сон з тваринами

Тварини сплять інакше, ніж люди. Їхні цикли сну коротші, тварини часто прокидаються, змінюють позу. Крім цього, шерсть тварин може мати негативний вплив на організм, навіть якщо у вас і немає алергії.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також