
Під час посту можливо урізноманітнити раціон простими, але корисними та смачними травами. Нагадаємо вам про деякі з них.
Гарбузовий суп-пюре
Інгредієнти: 300 г гарбуза; морква, цибулина, 1,5 л води, сіль за смаком.
Гарбуз, моркву і цибулю нарізати, залити водою, варити до м’якості. Подрібнити блендером або потовкти. Додати сіль і перемішати.
Тушкована капуста з морквою
Інгредієнти: ½ головки капусти, морква, цибулина, 2 ст. л. томатної пасти, 100 мл води, сіль за смаком.
Капусту нашаткувати, моркву натерти, цибулю нарізати. Змішати з водою та томатною пастою, тушкувати на повільному вогні 20 хвилин.
Картопля з грибами в духовці
Інгредієнти: 4 картоплини, 200 г грибів, цибулина, сіль, перець
Картоплю нарізати кружальцями, гриби — шматочками, цибулю — півкільцями. Викласти шарами у форму, додати сіль і спеції. Запікати при 180°C 40 хвилин.
Салат із квасолі та зелені
Інгредієнти: склянка вареної квасолі, пучок петрушки, пучок зеленої цибулі, сіль за смаком
Квасолю відварити або використати консервовану. Дрібно нарізати зелень, змішати з квасолею. Посолити і перемішати.