Не той тепер «Контроль»

1931 0

Ми у соцмережах:

Не той тепер «Контроль»

Депутати Рівненської міської ради на наступній сесії розподілять 21,45 млн. грн. бюджету розвитку між трьома десятками багатоповерхівок міста. Перелік будинків, в які планують вкласти кошти, уже є на сайті міської ради і свідчить не так про стан аварійності житлового фонду Рівного, як про політичну розстановку сил у міськраді.

громадський_контроль (1) Дев'ять з будинків, які відремонтують, — в округах депутатів від Блоку Петра Порошенка, зокрема, по кілька — на вулицях, де обирали Сергія Паладійчука, нинішнього секретаря міської ради, та Олександра Чубая. Вісім будинків відремонтують там, звідки депутати від «Громадського контролю». Зокрема, три будівлі — в окрузі депутатки Тетяни Чубай, дружини Олександра Чубая, по два — в округах Любові Романюк та Святослава Стельмащука. Ще три будинки — в округах депутатів від «Батьківщини» та один — від «Свободи». До слова, дві будівлі відремонтують в окрузі №15, звідки обрані одразу дві депутатки: Тамара Тимощук (БПП) та Анна Іванова («Свобода»). Окрім того, планують вкласти кошти у дев'ять багатоповерхівок, що розташовані в округах, від яких у міську раду не потрапили депутати. Втім, свого часу обранці розподілили «опіку» над цими, вважайте нічийними, округами. Серед дев'яти таких багатоповерхівок три — зі сфери «опіки» Олександра Нестерука від «Батьківщини», по два — «укропівця» Юрія Сухого та депутатки від «Самопомочі» Ірини Пилипчук. Депутат, на чиєму окрузі відремонтують будинок, на наступних виборах матиме безсумнівний політичний бонус. Тож бюджетні кошти зазвичай розподіляють «між своїми». БПП, яке має більшість у раді, від початку позиціонувало себе як прихильна до нинішнього міського голови сила. Натомість «Громадський контроль» на виборах 2015 року був в активній опозиції. Тим більше, що його тодішній лідер Дмитро Якимець став основним конкурентом Володимира Хомка на крісло голови. У 2016 році Дмитро Якимець взагалі відійшов від «Громадського контролю». Фракція цієї політсили у раді, як подейкують, вже давно не опозиційна, хоч і не всі депутати у ній погоджуються на такий статус. За політичними чутками, фінансують силу люди, причетні до будівельного бізнесу і в яких хороші стосунки з міським головою. Святослав Стельмащук, голова фракції «Громадський контроль» у Рівненській міській раді:

— Ми залишаємося опонентами міського голови, співпраці між нашою фракцією і міською владою практично немає, тому що у нас інше бачення розвитку міста. Щодо коштів, які виділятимуть, то вони переважно йтимуть на будинки, які розпочали робити ще торік і просто потребують дофінансування цього року. За будинки мого округу я двічі просив у депутатських запитах, жодних політичних домовленостей не було.
Роман Стасюк, голова фракції Радикальної партії:
— У понеділок збиратиметься комісія міськради з питань ЖКГ, хочемо заслухати на ній представників профільного управління, чому саме на ці будинки виділяють кошти. Торік, наприклад, фінансували не найбільш аварійні, а ті, де клерки міської ради живуть. Загалом я був і залишаюся противником поділу міста на округи. Перш ніж вкладати кошти, потрібно оцінити доцільність ремонту, а сам ремонт, як на мене, варто проводити під контролем підприємств, які подавалися на тендер і програли.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також