Не забудьте випити склянку води після водних процедур

693 0

Ми у соцмережах:

Не забудьте випити склянку води після водних процедур

Любителі швидкого, підбадьорливого душу зранку кажуть, що немає кращого засобу для пробудження. А прихильники ванни роблять ставку на вечірній релакс. Але що корисніше для здоров’я? Фахівці радять віддати перевагу душу для щоденного використання, а ванну приймати раз або два на тиждень.

Ванна через розслаблення нервової системи дарує нам позитивні емоції, позбавляє від тривог, дозволяє швидше заснути. Крім того, у людини прискорюється метаболізм, швидше спалюються калорії.

Багато хто вважає, що корисніше для здоров’я ванна, мовляв, у гарячій воді краще відкриваються пори й очищається шкіра. Насправді впоратися з шкірним салом нітрохи не гірше здатний і душ. А ось часте прийняття ванн роблять шкіру беззахисною перед бактеріями, адже ми просто видаляємо весь захисний шар. У результаті шкіра може почати старіти завчасно.

Протипоказано лежати в гарячій ванні: вагітним жінкам; людям з хворобами серця і судин; тим, хто страждає на тромбофлебіт; з цукровим діабетом; кістою яєчника або міомою матки.

Не можна проводити у ванні забагато часу, особливо якщо ви хочете спати. Відводьте на процедуру 20 хвилин і не нагрівайте воду вище +38 градусів. Якщо у людини низький тиск, то можна полежати в прохолодній ванні, але недовго.

Кажучи про душ, варто зазначити, що його стандартна процедура не має протипоказань, але і особливої користі для здоров’я не приносить. Крім одного критерію — якості очищення. Під душем легше зі шкіри змивається бруд, краще видаляються відмерлі клітини шкіри і зайвий жировий шар (тут важливо не перестаратися).

Після водних процедур лікарі радять випити води, щоб заповнити потребу організму в рідині.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також