Не захворіти взимку

688 0

Ми у соцмережах:

Не захворіти взимку

Ці, на перший погляд, прості рекомендації допоможуть не захворіти в холодну пору року. Дотримуючись їх, можна зміцнити імунітет і залишатися здоровим навіть тоді, коли всі навколо застуджені й температурні перепади додатково навантажують організм.

Насамперед потрібно якомога частіше мити руки з милом. Вірусологи стверджують, що в основному хвороботворні мікроби проникають в організм зі шкіри рук. Якщо приділяти особистій гігієні трохи більше уваги, ніж зазвичай, то хворіти можна набагато рідше. Про це свідчать результати досліджень американських вчених. Як з'ясували фахівці, ті, хто часто і ретельно миє руки, хворіють на 45% рідше.

Крім того, в розпал сезонних епідемій грипу і ГРВІ фахівці рекомендують носити із собою власну ручку. Якщо користуватися тими, що знаходяться в банках, на касах і т.п., ризик захворіти значно збільшується. Також можна покласти в кишеню флакончик з антибактеріальним засобом і користуватися ним після дотиків до сильно забруднених поверхонь.

По-друге, необхідно пити якомога більше рідини. Слизова носа служить природним бар’єром від бактерій і ускладнює проникнення мікроорганізмів. Якщо води в організмі мало, слизова пересихає і захист стає менш ефективним.

По-третє, вкрай важливо уникати переохолодження. Це значно ослаблює імунітет, оскільки організму потрібно багато сил для того, щоб підтримувати температуру тіла на потрібному рівні. В такому випадку на боротьбу з інфекціями енергії може і зовсім не залишитися. Ноги і руки мерзнуть насамперед тому, що в силу природного захисного механізму кров припливає до життєво важливих органів. Тому необхідно носити тепле взуття, шапку і рукавиці.

Також дуже важливо уникати стресових ситуацій. Стрес — це найпотужніший чинник, який ослаблює імунітет людини. Помічено, що у тих, хто практикує йогу, медитацію або масаж, рівень гормону стресу кортизолу значно нижчий. Тому дуже важливо щодня хоча б на 10-15 хвилин вміти розслабитися.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також