Неіснуючий інститут у Рівному збудує багатоповерхівку

8131 0

Ми у соцмережах:

Неіснуючий інститут у Рівному збудує багатоповерхівку

Науково-дослідний інститут технології машинобудування — мало хто пам’ятає, що була раніше у Рівному на вулиці Данила Галицького така установа, в якій нібито займалися експериментальними розробками та металообробкою. Бо давно той інститут припинив свою діяльність.

Нещодавно про цю установу згадали. Бо на міській землі, якою на паперах все ще нібито користується неіснуючий інститут, збираються звести багатоповерхівки. Договір оренди земельної ділянки розміром 1,7 гектара неподалік мототреку — це останнє багатство інституту, яке він намагається використати з користю.

Андрій Юрков, в. о. начальника управління містобудування та архітектури Рівного:

— Рішення про надання дозволу на розроблення плану забудови цієї території було прийнято 24 грудня 2019 року, адже надійшло відповідне звернення. Після цього було проведено усю необхідну процедуру для розробки детального плану території. Матеріали ДПТ було виставлено на першому поверсі будівлі на вулиці Лермонтова, де знаходиться управління містобудування та архітектури. Їх мав можливість переглянути кожен охочий. Після цього проєкт ДПТ розглянули фахівці архітектурно-містобудівної ради. Завершальним етапом стало затвердження ДПТ виконкомом Рівненської міської ради. Відповідно до ДПТ на цій території планується будівництво багатоквартирних житлових будинків з приміщеннями громадського призначення.

Але для того, щоб розпочати будівництво, інститут ще має вирішити питання із землею. Адже на землі, яку орендує інститут, можна будувати й обслуговувати лише заклади науки, а не багатоповерхівки. Тож варто очікувати, що питання про зміну цільового призначення земельної ділянки з’явиться у порядку денному найближчих сесій міської ради Рівного.

Планує зводити житло на цій земельній ділянці івано-франківська компанія «ЛЕО-ІНВЕСТ». Директором компанії-забудовника значиться підприємець з Івано-Франківська Андрій Бондаренко, а засновниками Василь та Микола Прокопчуки.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також